22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: De ce România este printre fruntașele la accidentele în trafic...

REVISTA BLOGURILOR: De ce România este printre fruntașele la accidentele în trafic din UE

Bloggerii scriu, joi,  despre accidentele din trafic, cum să mergi într-o vacanță reușită cu un buget limitat, dar și povestea unei tinere din România, care din 2010 trăiește în Mexic. 

Zoso.ro scrie despre motivele care stau la baza accidentelor din trafic. Pornind de la un raport al Comisie Europene care arată că, cu o rată de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori, România este depășită doar de Letonia (106 de persoane decedate/un milion de locuitori) în rândul statelor membre UE în ceea ce privește numărul de morți din accidente rutiere în 2014, pe blog citim că principalele motive ale accidentelor ar fi: școlile de șoferi ineficiente, polițiștii rutieri care încurcă și șoferii care nu vor să conducă decent. Astfel, ”majoritatea șoferilor calculează riscul: prinzi semaforul de 3 ori sau îți asumi riscul. Cu riscul asumat, te oprește poliția. Care sunt șansele să ți se suspende permisul pentru o infracțiune văzută, nu filmată? 20% șanse să scapi fără să dai nimic”, potrivit autorului.

Pe blogul christianchinabirta.ro autorul propune un concurs cititorilor pentru a primi cele mai bune sfaturi în materie de amenajare a balconului. Astfel, Chinezu a expus cerințele lui, bugetul în care se încadrează, poza cu balconul ca inspirație, și a dat drumul concursului. 

Victorkapra.ro prezintă șapte idei pentru o vacanță mai ieftină în România. Astfel, cei care vor să meargă într-o vacanță, dar au un buget limitat, ar trebui să ia în considerare următoarele: călătoriile în timpul săptămânii, rezervările online, vouchere și promoții speciale, reducere pentru grupuri mari, abonarea la newslettere, rezervarea din timp și flexibilitate cu datele de cazare și ofertele last-minute. 

Pe tedoo.ro, citim povestea unei fotografe din România, care din 2010 s-a mutat în Mexic. ”De când am călcat pe pământul Americii Latine (pe care o consider un continent de sine stătător) am înțeles că nu trebuie să ratez nicio piață. În piețe șade sufletul oricărui oraș din partea aceasta a lumii. Asta se aplică și Mexicului care, mai ales în zonele sale rurale, se plasează mai degrabă în America de Sud decât în cea de Nord. În piețe cunoști adevăratele tradiții, cultura și poveștile personale ale nativilor. Acolo înțelegi cu ce se mănâncă orașul și câte forme, culori, gusturi și parfumuri poate moși omul din pântecul pământului”, spune Ana.

Cele mai citite

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...
Ultima oră
Pe aceeași temă