12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Supărările de la Olimpiadă spun mai multe despre noi decât...

REVISTA BLOGURILOR. Supărările de la Olimpiadă spun mai multe despre noi decât despre sportivii români

Blogurile de miercuri scriu despre efectele eşecurilor sportivilor români la Olimpiadă, dar şi despre falimentul marile lanțuri de magazine de haine.

Moise Guran titrează “Supărările de la Olimpiadă spun mai multe despre noi decât despre sportivii români” şi explică: “Nu vă uitați chiorâș numai la politicieni pentru performanțele generale ale societății, de fapt noi toți avem o problemă în a pune în valoare inteligența, educația, performanța sportivă, dar ne place să ne ascundem după ale celor câțiva care le au. Că sunt români! Ca noi toți! Ceea ce, în mentalul colectiv, ne transferă cumva din gloria lor, nu? Nu ne transferă nimic, din păcate! Iar abia atunci când, la Olimpiadă nu luăm medalii, nivelul nostru, al tuturor, devine evident. Nu pentru că nu luăm, ci pentru că dezamăgirea noastră face din sportul lor o bătălie nedreaptă pentru supraviețuirea veleităților naționale”.

Zoso scrie că Lanțul de magazine Macy’s a anunțat că închide 100 magazine, pentru că terenul de sub ele e mai valoros decât banii pe care îi aduce magazinul din vânzări. Cine se uită pe afară, știe că aproape toți giganții americani au probleme financiare. De fapt, nu chiar toți. Lumea s-a împărțit în două: fast fashion (adică haine ieftine, ca preț și calitate) și upscale fashion (adică haine mai bune). Dintre brandurille de fast fashion, la noi sunt Bershka, C&A, Esprit, Forever 21, H&M, Mango, NewYorker, Primark, Pull & Bear, United Colors of Benetton, Zara, Kenvelo, LC Wakiki, Terranova. O listă mai mare găsiți aici. Alea upscale nu le știu, că nu mă pricep. OK, bine, Paul & Shark, North Face și Bergams”.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă