13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialRevelion în Sud-Est – de la Bregovic la hoteluri arhipline

Revelion în Sud-Est – de la Bregovic la hoteluri arhipline

Primăriile din Constanța, Galați, Brăila și Tulcea organizează petreceri în stradă, unitățile de cazare de la malul mării sunt pline de turiști.

Primăriile din Constanța, Galați, Brăila și Tulcea organizează petreceri de Revelion în stradă, la care vor cânta nume mai mult sau mai puțin celebre. Cel mai cunoscut vine în Galați. Aici, Goran Bregovic și „The Wedding and Funeral Orchestra“ sunt vedetele concertului. Acesta va avea loc în parcarea Shopping City și va începe la ora 21.30, cu recitalul trupei Over. De la ora 22.00, pe scenă vor urca muzicienii lui Vali Boghean Band de la Chișinău, iar la ora 23.00, petrecerea de Revelion va continua cu concertul lui Goran Bregovic & „The Wedding and Funeral Orchestra“. Goran Bregovic a mai concertat la Galați pe 10 mai 2007. Din repertoriul concertului de pe 31 decembrie nu vor lipsi melodii celebre, precum „Kalashnikov“, „Ederlezi“, „Mesecina“, „Gas gas“, „Marushka“ și „In the death car“, piesă de pe coloana sonoră a filmului „Arizona Dream“, în regia lui Quentin Tarantino. Trecerea dintre ani va fi marcată de un scurt foc de artificii, după care concertul lui Bregovic va continua până în jurul orei 0.30. Goran Bregovic a sosit în România, de la Viena, în seara de 30 decembrie și a ajuns la Galați în cursul nopții, alături de muzicienii din orchestra sa, care vin de la Sofia (Bulgaria), Skopje (Macedonia) și Belgrad (Serbia).

Pretenții de vedetă

Bregovic a solicitat să fie transferat de la aeroport la Galați și retur cu limuzină Mercedes, iar nivelul de security să fie unul normal. Pentru petrecerea de Revelion de anul acesta, Teatrul Muzical “Nae Leonard“ a cheltuit 92.000 euro, din care 70.000 euro din fonduri proprii (vânzare bilete, organizare evenimente, etc.) și 22.000 euro de la bugetul local. Când urcă pe scenă, dar nu numai, Goran Bregovic se îmbracă în alb. Vestimentație albă va purta și în concertul de Revelion de la Galați. Artistul nu are pretenții exagerate în privința condițiilor de cazare, a mâncării sau băuturilor. În privința preferințelor culinare, Goran Bregovic nu a emis pretenții deosebite. S-a arătat interesat să mănânce preparate tradiționale românești. Muzicienii din orchestra sa au solicitat și mâncare vegetariană. În privința băuturilor, Goran Bregovic a cerut whisky Jack Daniel’s și să nu lipsească șampania, Moet & Chandon, dacă se poate.

Constanța – sunt așteptate 15.000 de persoane

În Constanța un revelion în piață este organizat prima dată în ultimii opt ani. Evenimentul va începe la ora 18.00, dar concertele propriu-zise vor debuta de la ora 22.00. Pe scenă vor urca MC Florian Ghimpu, Antonia, Guess Who, Vunk, Maria Radu și Glance. Nu va lipsi nici un foc de artificii la ora 12.00. În apropierea scenei vor exista monitoare pe care vor fi transmise petrecerile de Revelion din mai multe țări. Viceprimarul Costin Răsăuțeanu spune că la petrecere sunt așteptate 15.000 de persoane.

În noaptea de Revelion, peste 400 de poliţişti ai structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor, investigaţii criminale, cei care gestionează domeniul armelor şi a substanţelor periculoase vor fi prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Toate hotelurile deschise sunt pline

De Revelion pe litoral vor fi și turiști. “Litoralul este, în general, destnația românească de Revelion care se vinde ultima. Litoralul este opțiunea românilor care află mai târziu dacă au posibilitatea să plece din orașul de reședință pentru câteva zile de vacanță. Le este mai confortabil să vină într-o stațiune aproape de casă și, gândindu-se mai târziu, pe litoral au mai găsit locuri la prețuri accesibile. Vremea se anunță bună, dar, oricum, Revelionul pe litoral este altfel. Este pentru nostalgici, pentru cei care iubesc marea, indiferent de anotimp“, a spus Corina Martin, președintele Asociației Litoral Delta Dunării.  Pentru un hotel de 4 stele din Mamaia, prețul pentru vacanța de Revelion începe de la 1.700 lei/3 nopți, pentru 2 adulți cu pensiune completă și cină festivă de Revelion.  “Numărul hotelurilor care organizează petreceri de Revelion pe litoralul românesc a rămas aproximativ același ca anul trecut. Cele mai multe sunt în stațiunea Mamaia, Eforie Nord și Mangalia. În general, oferta vine în întâmpinarea cererii. Dacă ar fi o cerere mai mare, ar exista mai mulți hotelieri care să organizeze petreceri de Revelion. Avem și o premieră în România, cazare gratuită în Eforie Nord, turiștii plătind restul serviciilor“, a mai spus Corina Martin.

Programele de Revelion de pe litoral includ obiceiuri tradiționale, colindători, muzică diversă, ansambluri de dans elene și aromâne, petreceri cu lăutari și focuri de artificii la miezul nopții.

Primăria Brăila în colaborare cu Consiliul Judeţean organizează Revelion 2015-2016, pe platoul din Piaţa Independenţei. Petrecerea începe la ora 21.45, cu un spectacol de muzică uşoară susţinut de artiştii Doru Ciutacu, Gabriel Ciubuc şi Laura Stoian, după care vor urma Ami şi Whats Up.

Și aici, ora 00.00 este întâmpinată cu un foc de artificii, după care urmează muzică populară cu Elisabeta Turcu, Maria Mărgineanu, Nicoleta Ghelase, Mioara Manoilă, Steluţa Constantin şi Maria Grosu.

Și în Tulcea va fi organizat Revelion în aer liber, în Piața Civică. Primăria promite un spectacol de muzică, dar și focuri de artificii. 

Revelionul Pensionarilor 2015

În imediata apropiere a parcării Shopping City, unde are loc concertul, la Patinoarul „Dunărea“, are loc și „Revelionul Pensionarilor 2015“, organizat de Primărie și Teatrul Muzical „Nae Leonard“. Prețul unui bilet este de 50 lei/persoană. Pot achiziționa bilete pentru Revelion pensionarii cu pensia maximă lunară de 1.200 lei. Pe un cupon de pensie se pot cumpăra cel mult 2 (două) bilete. Meniul este compus din aperitive tradiționale, sarmale în foi de varză și friptură din carne de porc și pui, vin, șampanie, apă minerală și băuturi răcoritoare. Programul artistic este asigurat de orchestra de estradă a Teatrului Muzical „Nae Leonard“, trupa „Experience“, ansamblul de muzică și dansuri populare “Năzdrăvanii“, Teodor Munteanu, Alexandru Jula și Vali Boghean Band. Din program nu vor lipsi tradițiile și obiceiurile de Anul Nou.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă