12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialReturul Ligii I incepe astazi

Returul Ligii I incepe astazi

Criza financiara s-a facut simtita si in campania de transferuri, mai putin spectaculoasa ca in ultimii ani. O caracteristica a perioadei a reprezentat-o transferul pe perioada limitata cu optiune de incheiere a unui contract pe o perioada mai lunga (3-4 ani) in vara, daca fotbalistul dovedeste ca are valoare si – in cazul strainilor – ca s-a acomodat in Romania. Foarte multe inprumuturi, destule reveniri, putine miscari cu adevarat importante.

CFR Cluj
Clujenii au fost din nou pionieri pe piata transferurilor si au adus primii fotbalisti italieni in Romania. Astfel, au venit Roberto de Zerbi, imprumutat de la Napoli, Felice Piccolo, imprumutat de la Chievo, Nicolae Dica, imprumutat de la Catania, Leonardo de la Wilhem II si Cristi Bud de la Gaz Metan Medias. si la plecari lista e lunga: Didi, imprumutat la Leixores, Dario Flores, imprumutat la Racing Montevideo, Diego Ruiz si Andre de Sousa, imprumutati la Unirea Alba Iulia, Sebastian Dubarbier la Lorient, Nelson Cabrera la Deportivo Colo-Colo, Bogdan Mara si Andre Leao, liberi de contracte.

Unirea Urziceni
Din pacate, echipa campioana a punctat numai la plecari, cea mai grea fiind cea a lui Dan Petrescu. Alaturi de el, au mai parasit echipa Danalache la Al Ettifaq, Daniel Tudor la Kecskemeti, Tibi Balan si Dacian Varga, reveniti la Sportul Studentesc.

Steaua
Cea mai galonata echipa din tara a devenit si cea mai saraca. Putin dai, putin primesti. Au venit Jelev de la Otelul Galati, Arman si Artiom Karamian de la FC Timisoara, Stelios Parpas imprumutat de la AEL Limassol si Pepe Moreno, imprumutat de la America de Cali. Au plecat Sorin Ghionea la FC Rostov, Ionut Rada la Al Nasr Dubai, Razvan Ochirosii la Otelul Galati, Ducu Ninu imprumutat la Farul, Andrei Ionescu si Onicas, imprumutati la Poli Iasi, Bibiskov, contract reziliat.

FC Timisoara
Banatenii s-au miscat din nou bine pe piata transferurilor. Au venit Laszlo Sepsi de la Benfica Lisabona, Contra de la Getafe, Jan Kozak de la Slovan Bratis-lava, Tiago da Costa de la Vizela, Dede de la Arles, Cristian Mejia de la Deportes Tolima. Au plecat Arman si Artiom Karamian la Steaua, Gigel Bucur la Kuban Krasnodar, Stelian Stancu la FC Brasov, Balasz Borbely si Milos Brezinsky la AEL Limassol, Vrsic imprumutat la FC Koper, Latovlevic imprumutat la Bistrita, Rusic, contract reziliat.

Rapid
Ca de obicei, giulestenii puncteaza mai mult la capitolul plecari, Mugurel Buga la Xanthi, Joao Paulo Pinto la Leixoes, Alexandru Ionita la FC Koln, dar returul il va juca pentru Rapid. Au venit Ilie Iordache imprumutat de la AEK Atena, Cristi Sapunaru imprumutat de la FC Porto si Edgars Gauracs imprumutat de la Ventspils.

FC Vaslui
Echipa lui Porumboiu continua sa-si intareasca lotul. Au venit Carlo Costly de la Belchatow, Gladstone Pereira de la Sporting Lisabona, Lucian si Dinu Sanmartean de la Gloria Bistrita, Jivko Milanov de la Levski Sofia si Paul Papp, revenit de la Farul. Au plecat Markovic, Buhaescu si Kirovski la Ceahlaul, Gangioveanu si Balace la U Craiova, Andronic la Gloria Bistrita, Nemanja Jovanovic imprumutat la Unirea Alba Iulia si Marko Ljubinkovic, contract reziliat.

FC Brasov
Lipsa banilor s-a facut simtita si la poalele Tampei. Au venit Stelian Stancu de la Timisoara, Julio Ventura de la Universitario Lima si Michael Coralles, liber de contract, si au plecat Alexandru Piturca la U Craiova si Adrian Senin, contract reziliat.

Dinamo
Ca de obicei, la clubul din stefan cel Mare sunt la moda revenirile. A venit Cristian Daminuta, imprumutat de la Inter, si au revenit Cristi Munteanu, Liviu Ganea, Craciun si Alexe de la Astra Ploiesti si Andrei Margaritescu de la Terek Groznai. Au plecat Gabi Tamas la West Bromwich Albion, Ze Kalanga la Recreativo Libolo, Osvaldo Miranda la Belgrano, Florin Matache la U Cluj, George Curca, reintors la Farul.

Otelul Galati
Schimbul cu Steaua ramane cea mai importanta mutare. Au venit Ochirosii de la Steaua, Branko Grahovak de la Borac Cakak, Alin Cotan liber de contract si Alexandru Avram de la Petrolul. Au plecat Jivko Jelev la Steaua si liberi de contracte Mojsov, Kolev, David si Romeo Stancu.

Gaz Metan Medias
Ardelenii au facut cele mai putine mutari. A venit Alin Litu de la Lysi si a plecat Cristian Bud la CFR Cluj.

Pandurii Tg. Jiu
Nici minerii nu s-au mai aruncat sa aduca multi jucatori. Au venit Stoian Vranjes de la Borac Banja Luka, Daniel Orac revenit de la Panthrakikos si Youssouf Kamara liber de contract, si au plecat Florin Stanga la Xanthi si Ionut Stancu, Arrieta, Basara si Kutlacic, liberi de contracte.

Astra Ploiesti
Ploiestenii nu i-au pierdut decat pe jucatorii care s-au intors la Dinamo, in schimb, au venit multi sud-americani: argentinienii Danilo Carando si Alejandro Kruchowsky si Diego Silva, Max Arlas si Gonzalo Salgueiro din Uruguay.

Poli Iasi
Dintre echipele din subsolul clasamentului, iesenii s-au intarit cel mai mult. Au venit Vali Badea de la U Craiova, Clement Palimaru, revenit de la Cetate Suceava, Mihai Pintilii de la Jiul si imprumutatii Onicas, Ionescu si Paun, plecand Balde, Marius Croitoru si Viorel Frunza, contracte finalizate.

U Craiova
O data cu venirea noului antrenor s-au produs si multe miscari de trupe. Au venit Valentin Iliev de la Terek Groznay, Ivan Paunovic de la Sremska, Alexandru Piturca, liber de contract, Gangioveanu si Balace de la Vaslui. Au plecat Dorel Stoica la Al Ettifaq, Julius Wobay imprumutat la Aris Limassol si Florin soava, Joshua Rose, Josh Mitchell si Vali Badea, contracte reziliate.

International Curtea de Arges
Putine miscari si la argeseni. A venit Bogdan Apostu la Diosgyor si au plecat Izvoranu, Claudiu Ionescu si Lucian Itu, contracte reziliate.

Unirea Alba Iulia
Echipa lui Falub a reusit cateva imprumuturi utile, Galiassi, Ruiz si Jovanovic, l-a cedat pe Gheorghe Grozav la Standard Liege si a reziliat mai multe contracte: Elias Pinto, Marius Pistol, Sergiu Costea, Bobi Verdes, Ciprian Pepenar si Ionut Grozav.

Gloria Bistrita
Nici bistritenii nu au resit sa dea lovitura in aceasta iarna. Au venit imprumutati Latovlevic si Chitu de la Timisoara si Predescu de la Dinamo si au plecat Lucian si Dinu Sanmartean la Vaslui, Csaba Borbely si Calin Tarnavean, liberi de contract.

Ceahlaul Piatra Neamt
Si nemtenii au facut cateva imprumuturi care pot duce la intarirea echipei. Au venit Alexandru Dragomir de la sopron, Ivan Obrovac de la Macva Sabac si imprumutatii Patras, Markovic si Buhaescu. Au plecat Veli, contract reziliat, Radu Doicaru si Daniel Prodan, imprumutati la Farul.

TOP 10 JUCATORI NOU-VENITI IN LIGA I
1. Sapunaru (FC Porto / Rapid);
2. Sepsi (Benfica Lisabona / FC Timisoara);
3. Gauracs (Ventspils / Rapid);
4. Dica (Catania / CFR Cluj);
5. De Zerbi (Napoli / CFR Cluj);
6. Costly (Belechatow / FC Vaslui);
7. Margaritescu (Terek Groznii / Dinamo);
8. Gladstone (Sporting Lisabona / FC Vaslui);
9. Piccolo (Chievo / CFR Cluj);
10. Milanov (Levski Sofia /
FC Vaslui).

TOP 10 JUCATORI PLECATI DIN LIGA I
1. Bucur (FC Timisoara / Kuban Krasnodar);
2. Ghionea (Steaua / FC Rostov);
3. Dubarbier (CFR Cluj / Lorient);
4. Tamas (Dinamo / West Bromwich)
5. Grozav (Unirea Alba Iulia / Standard Liege);
6. Dorel Stoica (U Craiova / Al Ettifaq);
7. Ionut Rada (Steaua / Al Nasr);
8. Buga (Rapid / Xanthi);
9. Vrsic (FC Timisoara / FC Koper);
10. Didi (CFR Cluj / Leixoes).
* Rapidistul Ionita a fost transferat la FC Köln, dar va juca in Liga I pana la vara.

TOP 10 JUCATORI TRANSFERATI INTRE ECHIPELE DIN LIGA I
1. Artiom Karamian (Timisoara/Steaua);
2. Varga (Unirea Urziceni / Sportul Studentesc);
3. Lucian Sanmartean (Gloria Bistrita / FC Vaslui);
4. Jelev (Otelul Galati / Steaua);
5. Bud (Gaz Metan / CFR Cluj);
6. And. Ionescu (Steaua / Poli Iasi);
7. De Sousa (CFR Cluj / Unirea Alba Iulia);
8. Tibi Balan (Unirea Urziceni / Sportul Studentesc);
9. Latovlevici (FC Timisoara / Gloria Bistrita);
10. Arman Karamian (Timisoara/Steaua).

Cele mai citite

David Beckham a împlinit 49 de ani. Mesajul fetelor de la Spice Girls

David Beckham a împlinit 49 de ani și a primit felicitări din partea celor dragi, inclusiv din partea Spice Girls, trupă din care a...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

VIDEO. Ana Porgras, OUT de la Survivor. Vedeta a primit mii de euro de la PRO TV

Ana Porgras a fost nevoită să părăsească competiția „Survivor All Stars” în ediția difuzată pe 2 mai la PRO TV, după ce a suferit...
Ultima oră
Pe aceeași temă