22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialReteta zilei: Pui cremos cu tarhon

Reteta zilei: Pui cremos cu tarhon

Iata cum o reteta traditionala frantuzeasca este readusa in actualitate prin folosirea ciupercilor. Satioasa si cremoasa, aceasta reteta este perfecta pentru o cina gustoasa. Bonus? Se prepara in mai putin de o ora.

Ingrediente

2 lingurite unt
1 lingura ulei de rapita
4 bucati piept de pui cu os

Incearca si Chiftele orientale

225 g ciuperci Chanterelle
1 lingurita mix ierburi a la Provence
2 catei de usturoi, tocati
sare si piper negru proaspat macinat
1 cana zeama de pui
1/2 cana vin alb sec
1 cana smantana pentru gatit
2 lingurite tarhon proaspat, tocat
extra tarhon, pentru garnisire

Mod de preparare

1. Topiti untul si uleiul intr-o tigaie, puneti puiul si rumeniti-l pe toate partile. Adaugati ciupercile si presarati ierburile, usturoiul si sare si piper dupa gust.
2. Turnati zeama de pui si vinul, acoperiti si fierbeti la foc mic pentru 25 de minute sau pana cand puiul este moale. Scoateti puiul si ciupercile si lasati-le deoparte, apoi fierbeti sosul in continuare pana scade la jumatate.
3. Turnati smantana pentru gatit si tarhonul tocat in sos, amestecand pana se ingroasa. Potriviti de sare si piper. Serviti sosul cu puiul taiat si ciupercile. Puteti opta pentru o garnitura de fasole verde al-dente.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...
Ultima oră
Pe aceeași temă