16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Creveţi Tempura

Reţeta zilei: Creveţi Tempura

Tempura este o metodă de preparare provenită, se pare, dintr-o reţetă împrumutată de niponi de la primii misionari portughezi. Creveţii se cufundă într-o cocă subţire. Secretul este coca pe bază de făină de grâu foarte puţin amestecată, astfel încât să rămână cocoloaşe.

INGREDIENTE:

  • 12 creveţi mari
  • un ou
  • o cană de făină
  • o cană de apă carbogazoasă de la gheaţă
  • un sfert de linguriţă de praf de copt
  • ulei
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Curăţă şi spală creveţii, fără să le rupi codiţele. Fă-le câteva incizii în stomac şi presează-i uşor ca să-i îndrepţi. Usucă-i cu un prosop de hârtie, apoi tăvăleşte-i prin făină şi scutură excesul.

Într-un bol, bate oul cu sare şi praf de copt. Adaugă apă foarte rece, chiar cu ace de gheaţă în ea. Apoi pune făina cernută şi amestecă doar puţin.

Cufundă pe rând creveţii în acest aluat, scoate-i imediat şi prăjeşte-i bine în baie de ulei încins.

Se servesc fierbinţi cu diferite sosuri alături, după gust.

Poftă bună!

Cele mai citite

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă