Clătitele la cuptor după rețeta Sandei Marin se pregătesc ușor și repede și sunt potrivite pentru mesele de prânz sau pentru cinele petrecute în familie sau cu prietenii. Rețeta poate fi adaptată ușor, cu ingredientele pe care le preferi sau cu cele pe care le ai deja în frigider.
Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI
Ingrediente
– 4 linguri cu smântână
– 1 lingură cu pesmet
– 2 ouă
– 2 gălbenușuri răscoapte
– 1 lingură cu unt proaspăt
– 1 lingură cu șuncă tocată
– 1 lingură cu ciuperci tocate
– Sare și piper după gust
Mod de pregătire
Se pregătesc clătitele fără zahăr, din două ouă.
Se amestecă într-un castron gălbenușurile răscoapte, date prin sită, cu două gălbenușuri crude și o lingură cu unt făcut spumă.
Citește și: Care sunt noile recomandări OMS legate de consumul de zahăr la adulți și copii
Se adaugă două linguri cu smântână, șunca tocată, ciupercile tocate și înăbușite cu unt. Apoi, se adaugă cele două albușuri spumă.
Se pune sare și puțin piper.
Se umplu clătitele cu compoziția și se așază unele lângă altele, într-un vas de Jena, bine uns cu unt.
Se toarnă deasupra două linguri cu smântână, se presară pesmet amestecat cu parmezan ras și se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenește deasupra.
Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București