26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialReţeta de vară vegetariană: Lasagna cu legume

Reţeta de vară vegetariană: Lasagna cu legume

Vara abundă de tot felul de legume, care mai de care mai sănătoase, aşa că nu trebuie ratate. Această reţetă de lasagna este perfectă pentru anotimpul cald, pentru că este uşoară şi nu conţine grăsimi. În plus, o poţi face cu orice legume îți plac.

INGREDIENTE:

  • foi de lasagna (poţi folosi gata preparate din comerţ sau le poţi pregăti acasă)
  • o vânătă
  • un dovlecel
  • un ardei gras roşu
  • două cepe
  • trei căţei de usturoi
  • 200 g ciuperci
  • 100 g porumb boabe din conservă
  • trei ouă
  • o conservă de roşii (400 g)
  • 200 ml suc de roşii
  • 250 g mozzarella
  • 150 g parmezan
  • 350 g cremă de brânză
  • două linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • oregano sau alte mirodenii care-ţi plac

MOD DE PREPARARE:

Spală bine legumele şi taie-le cubuleţe. Căleşte ceapa şi ardelul în ulei încins pentru 6-7 minute la foc mediu. Apoi, adaugă legumele pe rând, în funcţie de timpul lor de gătire. Mai întâi cuburile de vânătă. După 10 minute, ciupercile şi dovlecelul. Adaugă o jumătate de cană de apă şi lasă la fiert cam cinci minute. Acum pune porumbul, roşiile, sucul de roşii, sare, piper şi alte mirodenii care-ţi plac, precum şi usturoiul pisat. Ai grijă să amesteci mereu în tot acest proces. Acum mai lasă compoziţia de legume pe foc pentru alte 7-8 minute.

Porneşte cuptorul la 180 de grade şi lasă-l să se încălzească.

Bate bine ouăle cu un praf de sare şi amestecă-le cu crema de brânză şi cu jumătate din cantiatea de mozzarella rasă.

Într-o tavă unsă cu ulei de măsline pune un strat mai gros de legume. Apoi acoperă-l cu lasagna, peste care pune un strat nu prea gros de cremă de brânză şi ouă. Apoi presară mozzarella şi parmezan ras şi pune un nou strat de legume. Repetă operaţiunea până termini ingredientele. Deasupra să fie un strat de legume, peste care mai presară puţine brânzeturi rase. Acoperă tava cu o folie de aluminiu şi bag-o în cuptor pentru 20 de minute. Apoi scoate folia şi mai lasă lasagna la cuptor să se rumenească, dar nu mai mult de 15 minute.

Poţi s-o serveşti caldă sau rece, simplă sau cu salată alături.

Pofta bună!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă