2.7 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăSpecialLIVE VIDEO. La București s-a încheiat cea de-a 20-a zi de proteste...

LIVE VIDEO. La București s-a încheiat cea de-a 20-a zi de proteste contra Guvernului Grindeanu. 2500 de oameni au demonstrat în Piața Victoriei. La Cotroceni, câteva zeci de persoane au cerut demisia președintelui Iohannis

UPDATE 22,30: Puțin după ora 22, demonstrația din fața sediului Guvernului s-a încheiat.

Circulația rutieră a fost restabilită. Una dintre ultimele lozinci adresate liderului PSD a fost „Dragnea la închisoare, Dragnea la închisoare, la mulţi ani”.

În paralel, oamenii care au demonstrat în fața Palatului Cotroceni, împotriva președintelui Iohannis, pentru cea de-a 15-a zi, au scandat „Dacă pleci, ia şi cucuveaua”.


UPDATE 21,00: Circa 2500 de oameni protestează, duminică seară, în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. Poliția Rutieră a blocat principalele străzi care ajung în Piața Victoriei, pentru a preveni accidentele.

Alte câteva mii de oameni protestează la Cluj-Napoca, la Timișoara, la Brașov și la Galați.


UPDATE 20,55: La Galați, oamenii care demonstrează pentru democrație și împotriva corupției clasei politice au desfășurat un drapel uriaș al Uniunii Europene.


UPDATE 20,20: Circa 1000 de oameni protestează, duminică seară, în centrul orașului Timișoara, cerând demiterea Cabinetului Grindeanu. Oamenii cer explicit și demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu.


UPDATE 20,05: În fața sediului Guvernului demonstrează, în acest moment, circa 1000 de persoane, mai ales tineri, care înfruntă ploaia și frigul.


UPDATE 19,30: Circa 300 de persoane protestează în centrul Bucureștiului, în fața sediului Guvernului, în ciuda ploii.


UPDATE 19,00: Circa 200 de persoane demonstrează în Piața Victoriei împotriva corupției și a Guvernului Grindeanu. Oamenii scandează „DNA să vină să vă ia” și „Zi de zi aici vom fi”.


UPDATE 18.15: Zeci de persoane s-au adunat deja în Piața Victoriei, în cea de-a 20-a zi de proteste contra Guvernului Grindeanu. Și la Cotroceni, câteva zeci de manifestanți îi cer demisia președintelui Klaus Iohannis. 

Piața Victoriei

Citește și:  Camera Deputaților: Luni – Comisia juridică ar putea să dezbată și să dea raport pe OUG 14. Protestatarii cer și respingerea OUG 13


VIDEO. Andrei Pleșu crede că românii vor ieși în proporție mai mare la vot la referendumul anticorupție: E decisiv ce întrebare se va pune la această consultare publică


Cotroceni 


Un eveniment de pe Facebook, cu titlul „Duminică, 19 februarie toți românii vin la București„, anunță un nou miting sub sigla #Rezist. La cel mai mare miting cu această siglă, din data de 5 februarie 2017, au participat circa 300.000 de oameni.


Citește și: #REZIST. Un istoric de artă din Cluj înfiinţează ”Muzeul Între Bare” cu materiale de la proteste: Noi suntem mai mulți în Piață decât fire în mustață/ Noaptea furați, ziua publicați | GALERIE FOTO


Protestele au fost declanșate de faptul că Guvernului Grindeanu a publicat în Monitorul Oficial, pe ascuns, după miezul nopții, ordonanța de urgență de dezincriminare a unor fapte de corupție săvârșite de politicieni cu funcții publice. De asemenea, pentru că a promovat un proiect de lege pentru grațierea pedepselor cu până la cinci ani închisoare, inclusiv a celor cu suspendare și a amenzilor penale, cu motivarea decongestionării penitenciarelor, considerat minciună de către protestatari. Beneficiari ar fi fost, în principal, cei condamnați pentru corupție deoarece pedepsele pentru aceste fapte sunt cu suspendare sau până la cinci ani închisoare.


Citește și: VIDEO. A 19-a zi de protest în Piața Victoriei. 600 de oameni demonstrează împotriva PSD și a guvernului Grindeanu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă