21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialReprezentanţii AC/DC spun că li s-a cerut şpagă la vama Nădlac

Reprezentanţii AC/DC spun că li s-a cerut şpagă la vama Nădlac

Reprezentanţii trupei australiene AC/DC au reclamat la Compania Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale faptul că, la ieşirea din România prin vama Nădlac, li s-ar fi cerut mită câte 50 de euro pentru fiecare dintre cele 29 de camioane care transportau echipament, potrivit NewsIn.

Caravana trupei AC/DC a intrat într-un conflict cu angajaţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), după ce drumarii au cerut spre verificare rovinietele din perioada de şedere, solicitare ilegală, iar apoi au pretins o sumă de bani pentru a permite accesul spre Ungaria, după cum susţin reprezentanţii trupei rock.

“Am primit o sesizare de la reprezentanţii AC/DC, pe care am luat-o foarte în serios. Am declanşat un control acolo şi vom lua măsurile cele mai serioase. Eu personal îi felicit pe cei de la AC/DC că mi-au trimis o sesizare, eu de unde să ştiu ce fac angajaţii de acolo…”, a  spus directorul CNADNR, Dorina Tiron.

„S-a discutat pe seama rovinietei. Angajaţii au cerut rovinieta, ei au dat-o, dar apoi angajaţii au cerut rovinietele şi din timpul şederii în ţară, ceea ce nu era legal. Pentru că nu au avut documentele, angajaţii au cerut o sumă de bani ca să îi lase să plece. Din plângere reiese că li s-ar fi cerut câte 50 de euro pentru fiecare dintre cele 29 de camioane”, a precizat directorul CNADNR.

“Vom trimite la Timşoara o comisie care va ancheta cazul, condusă de şefa Departamentului de Control”, Ana Luţu, a mai spus Dorina Tiron.

Povestea şpăgii cerute celor de la AC/DC a început pe blogul lui Andrei Ciurcanu. Acesta scria că “românii nu iartă pe nimeni când e vorba de luat şpagă. Şi nu i-au iertat nici pe cei de la AC/DC după concertul din Bucureşti. Surse din Ministerul Transporturilor şi din Compania Naţională de Autostrăzi susţin că angajaţi din Vama Nădlac au cerut şoferilor camioanelor, care transportau echipamentul trupei rock, şpagă pentru a putea ieşi din România”.

Trupa AC/DC a cântat în 16 mai pentru prima dată în România, la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei. La concert au asistat circa 60.000 de spectatori.

Cele mai citite

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei. Această performanță este una de...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă