37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialRegimul liderului de la Phenian, Kim Jong-Un, îl acuză pe președintele Trump...

Regimul liderului de la Phenian, Kim Jong-Un, îl acuză pe președintele Trump că a declarat război Coreei de Nord

Liderul de la Phenian, Kim Jong-Un l-a acuzat pe Donald Trump că a declarat război Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite, potrivit Mediafax.

Coreea de Nord îşi rezervă dreptul de a doborî bombardierele americane, a avertizat Ri Yong-Ho, ministrul nord-coreean de Externe. "Această regulă se aplică inclusiv înainte ca bombardierele să ajungă în spaţiul aerian nord-coreean. Lumea trebuie să ştie că Statele Unite au declarat război prima dată Coreei de Nord", a spus Ri Yong-Ho, citat de BBC News online.

Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump. "Manevra are rolul de a demonstra că preşedintele Donald Trump are o gamă largă de opţiuni militare, pentru a învinge orice ameninţare", a declarat sâmbătă seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

În replică, regimul Kim Yong-Un a avertizat că manevra Administraţiei Donald Trump face "inevitabil" un atac cu rachete asupra Statelor Unite.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a lansat un apel la calm în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, îndemnând "minţile înfierbântate" să înceteze "abordarea copiilor de grădiniţă", după insultele între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un "nebun" vineri, după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este "senil" şi "deranjat mental". Anterior, Donald Trump avertizase că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, după o serie de teste nucleare şi balistice nord-coreene.

Războiul Coreean, desfăşurat în perioada 1950-1953, nu s-a încheiat printr-un tratat de pace, ci printr-un armistiţiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă