11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialReceptie cu obiectii la Biblioteca "Astra"

Receptie cu obiectii la Biblioteca “Astra”

Reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu au facut, ieri, receptia lu-crarilor pentru constructia si amenajarea noului sediu al Bibliotecii "Astra", in calitate de beneficiari ai proiectului. Institutia a cheltuit pentru constructia noului sediu, situat in zona centrului istoric, peste 15 milioane de lei noi, fonduri obtinute dintr-un imprumut efectuat la Banca "Unicredit" sau din resurse ale bugetului judetean si din fondul de rezerva al Guvernului.
Cei cinci membri ai comisiei care s-a ocupat de receptia lucrarii, intre care s-a aflat, vicepresedintele CJ, Gheorghe Dicu, directorul economic al institutiei, Ioan Stoica, si consilierul judetean FDGR Friederich Guenesch, au inspectat foarte atent imobilul ultramodern, destinat sa adaposteasca zestrea de carte. Alaturi de reprezentantii proiectantului general, societatea "Princer" SRL Bucuresti, si ai constructorului, "CONA" SA Sibiu, membrii comisiei au analizat daca lucrarile au fost efectuate conform proiectului. In urma evaluarilor au fost gasite, insa, destule operatiuni de efectuat inaintea unei decizii finale de receptie.

Sistemul anti-incendiu trebuie pus in functiune

Comisia a constatat ca trebuie montati doi hidranti exteriori si doua interfoane la intrarile principale, de punere in functiune a pompelor de incendiu, de finalizare a lucrarilor de automatizare la centrala termica si la sistemele de ventilatie. De asemenea, pentru imbunatatirea conditiilor de functionare a obiectivului, membrii comisiei au propus cateva lucrari suplimentare, cum ar fi instalarea unei camere de supraveghere video la intrarea autoturismelor in garajul de la subsol si amenajarea unui jgheab colector pentru dirijarea apelor pluviale ce se scurg pe peretele dinspre strada Mitropoliei.
In ciuda acestor scapari ale executantului lucrarii, reprezentantii CJ au decis ca pot face receptia noului sediu "Astra", ce va fi dat in folosinta in vara acestui an.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă