30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialReacții după alegerea președintelui COSR: Am fost jigniți și umiliți!

Reacții după alegerea președintelui COSR: Am fost jigniți și umiliți!

Alegerea lui Alin Petrache în fruntea COSR a strârnit primele critici venite din partea celor doi contracandidați ai săi, Octavian Bellu și Elisabeta Lipă. Petrache a fost ales președinte al COSR din primul tur, cu 143 de voturi din 202.

"Știam dinainte care va fi rezultatul. Am plecat în această cursă cum am plecat în mult curse din activitatea mea. Am învățat mai multe din eșecuri decât din victorii", a declarat Lipă la Dolce Sport. "Vreau să mai spun că în această lună de campanie am rămas cu un gust amar, pentru că am fost jigniți și umiliți, dar respect decizia tuturor celor care au votat. Poate că dacă ar fi fost o luptă dreaptă, cot la cot, aș fi fost tristă."

Octavian Bellu a declarat că relația sa cu COSR sigur se va schimba, în timp ce Mariana Bitang a spus că aceasta a fost ultima acțiune a forului la care a participat. "E o instituție în privința căreia am mari îndoieli", a spus Bellu.

Noul președinte al COSR, Alin Petrache a spus în prima sa declarație oficial că se aștepta să fie o luptă mult mai strânsă.  "Strategia mea este una pe zece ani. Cred că alături de ceilalţi doi contracandiţati putem să mergem mai departe pentru olimpismul românesc. Avem nevoie de ei. Mergem în continuare cu acelaşi secretar general, Ioan Dobrescu şi acelaşi Comitet Excecutiv", a declarat Petrache.

Alin Petrache a fost ales în funcția de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), în cadrul Adunării Generale, de joi, el primind 143 de voturi.

Petrache, care a fost susţinut de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, a câştigat din primul tur în faţa antrenorului lotului feminin de gimnastică Octavian Bellu (33 de voturi) şi preşedintelui CS Dinamo şi al FR Canotaj, Elisabeta Lipă (21 de voturi).

Cele mai citite

Roberta Anastase vrea să scape de la Prahova de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini”

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a tulburat rău de tot apele în organizația județeană PNL...

Trei membri de vârf ai NATO transmit un mesaj comun. SUA, Canada și Marea Britanie vor contracara imixtiunile Rusiei în Republica Moldova

Departamentul de Stat al SUA a difuzat un mesaj comun, din partea guvernelor Statelor Unite, Canadei și Marii Britanii, care subliniază că aceste trei...

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă