16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialReacția lui Traian Băsescu, după ce numele său apare în motivarea de...

Reacția lui Traian Băsescu, după ce numele său apare în motivarea de arestare a lui Yassin Mohamad

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, într-un interviu telefonic pentru B1 Tv, că nu are niciun fel de relație cu Yassin Mohamad.

Citește și: Reacția lui Traian Băsescu, după ce numele său apare în motivarea de arestare a lui Yassin Mohamad

Fostul șef al statului a precizat că a avut nevoie de Yassin în momentul răpirii jurnaliștilor în Irak, însă după acel episod a nu a mai păstrat legătura cu el.

”Eu am avut nevoie mare de Yassin la momentul răpirii jurnaliștilor. După acel episod m-am mai întalnit cu el de vreo două trei ori. La vremea aceea am făcut niste declaratii politice pe care nu le regret. Nu am nicio relatie cu el, nici personală după acel episod, nu ne-am vazut”, a precizat Traian Băsescu.

Numele fostului președinte apare în motivarea de arestare a lui Yassin Mohamad.

Citește și: Numele lui Băsescu apare în motivarea arestării lui Mohamad Yassin

În motivare se arată că, încă de la momentul primei întrevederi cu cei doi denunţători, din 2014, se vorbeşte despre relaţia strânsă pe care Mohamad Yassin “pretinde că ar fi avut-o cu T. B.”, surse judiciare precizând că T.B. este Traian Băsescu.

Acestă relaţie “s-ar fi stricat” din cauza înstrăinării în baza unor procuri a imobilelor pe care Omar Hayssam i le-ar fi transmis lui Yassin.

“Deşi inculpatul T.F. a pretins în declaraţia dată în faţa procurorului că nu ştie despre cine este vorba, martorul denunţător menţionează în mod expres că este vorba despre …T. B”, se mai spune în motivare.

Mohamad Yassin a fost arestat, sâmbătă, fiind acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut aproximativ două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a lui Omar Hayssam.

Cele mai citite

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă