14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRăzvan Lucescu renunţă la naţionala de fotbal a României

Răzvan Lucescu renunţă la naţionala de fotbal a României

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că Răzvan Lucescu a renunţat la funcţia de selecţioner al naţionalei şi că prima reprezentativă va fi condusă în turneul din America de Sud de antrenorul echipei de tineret, Emil Săndoi.

Răzvan Lucescu renunţă la postul de selecţioner al naţionalei de fotbal a României şi va antrena echipa Rapid, potrivit gsp.ro. George Copos, finanţatorul Rapidului, a confirmat informaţia spunand că Răzvan Lucescu a semnat un contract pe patru ani cu echipa din Giuleşti.

Selecţionerul pleacă la Rapid după ce vineri seara, naţionala României a învins Bosnia cu 3-0, în cadrul calificărilor pentru Campionatul european de fotbal din 2012. De altfel, sâmbătă dimineaţa, Lucescu ar avea stabilită o întâlnire cu jucătorii din lotul naţional, în cadrul căreia ar urma să îşi ia rămas bun de la aceştia.

La momentul transmiterii acestei ştiri, Răzvan Lucescu se află la Mogoşoaia unde tricolorii se antrenează. Cel care conduce anternamentul, efectiv, este Ştefan Iovan.

După meciul de vineri seară, jucătorii erau optimişti că Răzvan Lucescu va continua să antreneze naţionala. De altfel, chiar si Mircea Sandu a declarat că doreşte ca Lucescu să rămână selecţioner. “Răzvan Lucescu în mod normal continuă mandatul”, a menţionat el.

După şase partide, România ocupă locul trei în clasamentul grupei D, cu 8 puncte, fiind devansată de Franţa – 13 puncte şi de Belarus – 9 puncte. Locul patru este ocupat de Albania- 8 puncte (5 jocuri), urmată de Bosnia-Heţegovina – 7 puncte (5 jocuri) şi de Luxemburg – 1 punct.

Răzvan Lucescu a fost numit selecţioner al României în 29 aprilie 2009, înlocuindu-l pe Victor Piţurcă. În mandatul său, echipa naţională a jucat până acum 11 meciuri oficiale, obţinând patru victorii, patru egaluri şi trei înfrângeri. Sub conducerea lui Rãzvan Lucescu, România a înregistrat în preliminariile Campionatului European din 2012 două remize, scor 1-1 cu Albania şi 0-0 cu Belarus, două înfrângeri (0-2 cu Franţa şi 1-2 în deplasare cu Bosnia-Herţegovina) şi două victorii, 3-1 cu Luxemburg şi, vineri, 3-0 acasă cu Bosnia-Herţegovina.

Echipa naţională va pleca în turneul din America de Sud cu Emil Săndoi, selecţionerul de la Under 21. Acesta a fost desemnat să asigure interimatul pentru că din lotul care pleacă în Brazilia fac parte mai mulţi jucători promovaţi de acesta, printre care Pantilimon, Tătăruşanu, Silviu Lung, Rîpă, Papp, Gardoş, Torje şi Alexe.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că Adrian Mutu a fost înlocuit cu George Ţucudean (Dinamo), iar în locul lui Cristian Săpunaru a sosit la lotul naţional Gabriel Matei (Pandurii Târgu Jiu), pentru turneul din America de Sud.

 

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă