13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialRăstolița ar putea rămâne fără Consiliu Local

Răstolița ar putea rămâne fără Consiliu Local

 

Mai mult de un sfert dintre săteni cer dizolvarea Consiliului Local, pentru că sunt nemulțumiți de modul în care le sunt administrate pădurile.

Comuna Răstolița din județul Mureș ar putea rămâne fără Consiliu Local. Și asta după ce o petiție, semnată de 383 de săteni, a fost înregistrată la Prefectura Mureș. Oamenii cer organizarea unui referendum local pentru dizolvarea Consiliului Local. Semnatarii petiției reprezintă un sfert din totalul celor 1.484 de alegători înscriși pe listele electorale permanente. Surse din administrația publică au afirmat că este foarte probabil ca Prefectura Mureș să dea curs solicitării de organizare a referendumului local și afirmă că acesta ar putea avea loc simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale, din luna noiembrie, pentru a scădea costurile legate de organizarea scrutinului local.

Pădurea, motiv de scandal

În comuna mureșeană, starea de spirit este tensionată din cauza modului în care sunt administrate pădurile. Potrivit primarului Marius Lircă, la ultima ședință de Consiliu Local au participat peste 200 de oameni, care au cerut socoteală consilierilor. Jumătate dintre aleșii locali ar dori ca pădurile să fie administrate de ocolul silvic privat care a avut și până acum contract de administrare pentru pădurile sătenilor din Răstolița. Cealaltă jumătate, împreună cu primarul Marius Lircă, ar dori ca pădurile să fie administrate de Romsilva.

”Cinci dintre consilierii locali au votat trecerea pădurilor în administrarea Romsilva, iar cinci s-au opus, de aceea am ajuns într-o situație de blocaj total”, a spus primarul din Răstolița. În prezent, contractul cu ocolul silvic privat a expirat, iar pădurile din Răstolița nu mai sunt administrate, practic, de nimeni, ceea ce ar putea prejudicia grav bugetul local. În comuna mureșeană, exploatarea lemnului constituie principala activitate economică.

 

Comuna Răstolița se confruntă cu o situație de blocaj administrativ

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă