22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialRaiduri în Europa pentru găsirea hackerilor de date mobile

Raiduri în Europa pentru găsirea hackerilor de date mobile

Autorităţile din cinci ţări europene au efectuat raiduri în locuinţe pentru găsirea hackerilor care interceptează telefoanele mobile ale cetăţenilor, informează Mediafax.

Raidurile au avut loc în Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia şi Elveţia, fiind efectuate razii în locuinţele posibililor suspecţi care folosesc virusul DroidJack pentru interceptarea datelor mobile.

Potrivit APF şi Reuters, au fost efectuate razii în 13 locuinţe din Germania şi într-una din Elveţia. Suspecţii verificaţi au vârste între 19 şi 51 de ani, însă niciunul nu a fost arestat. Agenţia Naţională de Infracţionalitate din Marea Britanie nu a confirmat detaliile legate de operaţiunea internaţională.

DroidJack este un virus care permite infractorilor să aibă acces la activitatea înregistrată de un smartphone, să intercepteze conversaţiile şi să aibă acces la camera de filmat a telefonului. DroidJack poate fi achiziţionat online la preţul de 190 de euro (210 dolari) şi afectează doar telefoanele care folosesc sistemul de operare Android.

„Poate să urmărească orice mişcare a utilizatorului fără ca acesta să ştie”, a explicat Peter Coogan, manager responsabil de securitate de la Symantec, companie producătoare de software.

„A existat un caz documentat în 2014. Cred că atunci când a fost trimis virusul printr-un email în spam, pretinzând că provinde de la o bancă. E probabil ca în acel timp să fi încercat să fure detalii bancare de pe telefon”, a precizat el pentru BBC.

Coogan a avertizat că a identificat discuţii pe forumuri de hackeri în care se preciza că DroidJack era pus la vânzare.

„Tot mai mulţi oameni îl vor cumpăra şi, probabil, îl vor şi folosi”, a atras atenţia Coogan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă