21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialRafael Nadal, campion pentru a noua oară la Roland Garros

Rafael Nadal, campion pentru a noua oară la Roland Garros

Rafael Nadal a câștiat turneul de simplu masculin de la Roland Garros, după ce l-a învins, în finală, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, 6-4, pe sârbul Novak Djokovici. Partida a durat 3 ore și jumătate.

Rafael Nadal, favoritul numărul unu, a câștigat pentru a noua oară turneul de la Roland Garros. De asemeni el este primul jucător din istorie care se impune în finala Roland Garros pentru a cincea oară consecutiv.

Nadal l-a egalat la număr de trofee Grand Slam pe americanul Pete Sampras, cu 14 astfel de titluri. Recordul îi aparține în continuare elveţianului Roger Federer, cu 17 titluri de Grand Slam.

Rafael Nadal a pierdut un singur meci, în toată cariera, la Roland Garros, optimile de finală din 2009, în faţa suedezul Robin Soderling.

Novak Djokovici a suferit a treia înfrângere în fața "regelui zgurii", la Paris. Sârbul ar fi putut redeveni numărul unu mondial dacă l-ar fi învins pe Nadal.

Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

O primărie din Buzău acuză ADS că a încheiat contracte ilegale

Primăria Comunei Vernești din județul Buzău se află în mijlocul unui scandal intens după ce a acuzat Agenția Domeniilor Statului (ADS) că a...
Ultima oră
Pe aceeași temă