20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialR.Moldova: Chirtoacă, susţinut public de toţi liderii AIE

R.Moldova: Chirtoacă, susţinut public de toţi liderii AIE

Liderii PLDM, PD şi PL, cele trei partide care formează coaliţia proeuropeană aflată la guvernare la Chişinău, au apărut joi după mult timp public împreună, pentru a semna o declaraţie de susţinere a liberalului Dorin Chirtoacă în cursa pentru Primăria capitalei, în faţa comunistului Igor Dodon, potrivit NewsIn.

Democratul Marian Lupu, liberalul Mihai Ghimpu şi liberal-democratul Vlad Filat, liderii celor trei partide care formează Alianţa pentru Integrare Europeană, i-au îndemnat pe alegători să participe masiv la 19 iunie la cel de-al doilea tur de scrutin pentru Primăria Chişinăului şi să voteze pentru candidaţii Alianţei.

“Alegerile locale din 5 iunie au reprezentat un factor puternic de consolidare a democraţiei în Republica Moldova şi un pas enorm pe calea integrării europene. Partidele componente ale Alianţei vor desfăşura o acţiune solidară şi coordonată pentru susţinerea candidaţilor AIE şi pentru excluderea oricărei coalizări cu PCRM. Ne vom consolida acţiunile şi în procesul complex de formare a alianţei democratice în consiliile comunale, raionale, orăşăneşti şi municipale”, se menţionează în declaraţia AIE.

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat i-a îndemnat pe alegători să participe la alegeri şi să-i aleagă pe candidaţii din partea AIE, iar în special în municipiul Chişinău să voteze Dorin Chirtoacă. “Să se prezinte la alegeri şi să nu lase pe alţii să decidă soarta ţării. Noi, cele trei formaţiuni membre AIE, vom avea acţiuni conjugate în ceea ce vizează participarea colegilor noştri în cel de-al doilea tur de scrutin”, a afirmat Filat, citat de UNIMEDIA.

La rândul său, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a promis că acţiunile şi obiectivele comune ale AIE vor fi duse la bun sfârşit. “Îi îndemn pe alegători să dea dovadă de maximă responsabilitate, să uzeze de dreptul lor constituţional, să participe activ la alegerea primarului şi să susţină activ candidatura lui Dorin Chirtoacă”, a spus preşedintele PD, Marian Lupu. El a adăugat că Dorin Chirtoacă trebuie să câştile alegerile locale, ceea ce va consolida şansele de depăşire a crizei politice şi de alegere a şefului statului.

Şi preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, i-a îndemnat pe cetăţenii Republicii Moldova să aibă încredere în continuare în AIE. “Îmi arde inima de bucurie că suntem astăzi împreună. Mulţumesc colegilor din PLDM şi PD. Cetăţenii să nu trateze unele divergenţe dintre noi ca pe nişte pericole pentru Republicii Moldova. Menţineţi alianţa pentru cel puţin opt ani, pentru a face cel puţin o comparaţie cu cei opt ani de guvernare comunistă”, a declarat preşedintele PL.

Turul al doilea al alegerilor locale din R. Moldova va avea loc la 19 iunie şi va fi marcat de bătălia electorală de la Chişinău, unde comuniştii vor încerca să obţină pentru prima dată, prin Igor Dodon, postul de primar, în detrimentul liberalului Dorin Chirtoacă, actualul primar al capitalei moldovene. Dodon a câştigat turul întâi al alegerilor, reunind peste 48% din voturi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă