12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPUTIN propune oprirea producției de PETROL a Rusiei

PUTIN propune oprirea producției de PETROL a Rusiei

Președintele Vladimir Putin a reluat ideea de a suspenda producţia de petrol a Rusiei, care asigură aproximativ jumătate din totalul producţiei globale, informează Bloomberg.

Propunerea lui Putin intervine după o săptămână în care cotaţia barilului a avut cea mai instabilă perioadă din anul 2016.

„Cred că din punctul de vedere al logicii şi al oportunităţilor economice, ar fi potrivit un anumit compromis. Sunt convins că toată lumea înţelege asta. Problema nu este una a domeniului economic, ci a celui politic. Sper că toţi participanţii de pe această piaţă, care îşi doresc să menţinem un preţ stabil şi just la nivel mondial pentru resursele energetice, vor lua decizia care se impune”, a explicat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin susține că aceasta ar fi singura soluţie ca preţul țițeiului să nu se prăbuşească din nou.

La începutul acestui an, preţul barilului scăzuse sub 30 de dolari, iar în acest moment a depăşit 43 de dolari.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă