13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPutin: Propun fuziunea Gazprom cu Naftogaz

Putin: Propun fuziunea Gazprom cu Naftogaz

Premierul rus Vladimir Putin a propus, vineri, după o întrevedere cu omologul său ucrainean Mikola Azarov, ca grupul Gazprom să fuzioneze cu compania Naftogaz din Ucraina, transmite AFP, citat de Mediafax.

“Am discutat despre integrarea în domeniul nuclear. Putem face acelaşi lucru şi în sectorul gazelor. Propun fuziunea Gazprom cu Naftogaz”, a spus Putin.

Premierul rus a recomandat Ucrainei, marţi, unificarea operaţiunilor celor două ţări în domeniul industriei nucleare civile, la câteva zile după încheierea unui acord controversat privind menţinerea unei baze militare ruseşti în Crimeea.

Relaţiile ruso-ucrainene au fost relansate după venirea la putere, în Ucraina, a preşedintelui Viktor Ianukovici, considerat pro-rus.

Putin a mai spus că banca VTB, din Rusia, este pregătită să acorde un împrumut de 500 de milioane de dolari Ministerului ucrainean al Finanţelor.

 

Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...
Ultima oră
Pe aceeași temă