14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPutin: Cine e Obama să judece? Trebuia să se facă judecător!

Putin: Cine e Obama să judece? Trebuia să se facă judecător!

Vladimir Putin a avut din nou o ieșire violentă la adresa președintelui Barack Obama, pe care l-a ironizat în legătură cu criza din Ucraina. Președintele rus a spus că Obama trebuia să se facă judecător dacă vrea să îi judece pe alții.

Întrebat de un corespondent al NBC News, la Formul economic de la Sankt-Petersburg, cum reacţionează la acuzaţiile lui Barack Obama privind implicarea Moscovei în violenţele din Ucraina, Putin a răspuns: "Cine este el să judece, serios?! Dacă vrea să judece oamenii, de ce nu şi-a găsit un loc de muncă la vreo instanţă judiciară?"

Pe de altă parte, Putin a avut un ton conciliant faţă de situaţia din Ucraina, oferind asigurări că va respecta alegerea ucrainenilor în scrutinul prezidenţial programat duminică, conform Mediafax.

Însă, atitudinea lui Putin s-a schimbat când a venit vorba de Statele Unite, liderul de la Kremlin acuzând Washingtonul de alimentarea violenţelor în Ucraina şi de agravarea problemelor economice la nivel global.

Conform NBC News, cel puţin 40 de persoane au murit în ultimele 48 de ore în confruntările militare dintre miliţii proruse şi serviciile de securitate, în estul Ucrainei. Washingtonul susţine că violenţele sunt stimulate de Moscova.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă