32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialPSD Alba, impartit intre sustinatorii lui Cornel Suciu si oamenii presedintelui

PSD Alba, impartit intre sustinatorii lui Cornel Suciu si oamenii presedintelui

Disputa din PSD Alba pentru ocuparea postului de senator, ramas vacant in urma desemnarii lui George Maior la conducerea SRI, este departe de final. Cornel Suciu, cel care s-a situat pe locul trei al listei electorale, isi sustine in continuare cauza de a prelua el mandatul. Presedintele partidului, Mircea Geoana, in schimb, a anuntat ca, in conditiile in care Suciu a demisionat din PSD in martie 2006, conducerea centrala o sustine pe Lucia Tomoioaga, cea care a fost pe locul patru pe lista.
Suciu a prezentat, ieri, mai multe documente din care rezulta, in opinia lui, ca este membru social-democrat din 17 septembrie 2006. Este vorba despre o adeziune formulata catre organizatia locala a PSD Ocolis si un proces-verbal al sedintei biroului permanent local din data 17 septembrie, in care a fost discutata si aprobata primirea sa in randurile organizatiei.
De asemenea, Suciu mai detine un convocator al sedintei biroului local din data cand a fost validata adeziunea si recomandarea din partea unui reprezentant al PSD Ocolis. El a mai mentionat ca din data de 1 septembrie 2006 detine un contract de inchiriere pentru o locuinta din comuna Ocolis, iar din 15 septembrie are viza de flotant la adresa respectiva.
“Conform legii indeplinesc toate conditiile cerute pentru a fi validat ca senator in circumscriptia electorala Alba. Am fost membru PSD in perioada 1994-2006, in luna aprilie demisionand datorita unor abordari diferite a problemelor interne din PSD Alba. Consider ca din punct de vedere al statutului PSD sunt membru al acestui partid si din punct de vedere legal sunt supleantul care trebuie sa ocupe locul vacant de senator”, a adaugat Suciu.
In replica, presedintele PSD Alba, Ioan Rus, a declarat ca, din punctul lui de vedere, Cornel Suciu nu putea fi primit in organizatia din Ocolis in 17 septembrie, in conditiile in care in 23 septembrie a participat la o sedinta a filialei PD pentru a se inscrie in acest partid.
“Cornel Suciu are domiciliul in Alba Iulia si trebuia sa depuna adeziune la organizatia de aici. Cred ca este vorba despre o actiune disperata a acestuia de a ajunge in Parlament. Vom face verificari, urmand ca luni la sedinta comitetului executiv al PSD Alba sa se transeze problema. Statutar, se poate formula de un membru interesat contestatie impotriva deciziei biroului local Ocolis. Daca contestatia este aprobata de comitetul executiv, hotararea PSD Ocolis este anulata. Din punctul nostru de vedere nu are cum sa afecteze decizia de a o sustine pe Lucia Tomoioaga pentru postul de senator”, a spus Ioan Rus.

Cele mai citite

Statul a colectat, pentru 2023, taxe de 11 milioane de euro de la liber-profesioniştii ce folosesc platforma SOLO pentru contabilitate

Persoanele Fizice Autorizate (PFA) care au completat şi depus Declaraţia Unică prin platforma de contabilitate digitală SOLO au plătit către stat taxe, impozite şi...

La un pas de tragedie: Un avion al Southwest Airlines a efectuat o manevră periculoasă la aterizare în Hawaii

Un avion de pasageri al Southwest Airlines a dat emoții pasagerilor după ce a efectuat o manevră periculoasă în apropierea aeroportului din Hawaii. Aparatul...

Sorana Cîrstea, învinsă de Lin Zhu în primul tur la Birmingham

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur al turneului WTA de la Birmingham. Românca a fost învinsă în două seturi de Lin Zhu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă