13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialProteste în toată ţara faţă de proiectul de Roşia Montană

Proteste în toată ţara faţă de proiectul de Roşia Montană

Câteva sute de persoane au protestat, duminică seară, la Alba Iulia şi Câmpeni, solicitând respingerea proiectului minier de la Roşia Montană, ambele acţiuni de protest fiind autorizate, transmite Mediafax.

Cea mai mare acţiune de protest a avut loc la Câmpeni, unde peste 300 de persoane s-au adunat în centrul oraşului purtând steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

Oamenii au scandat lozinci precum “Apusenii nu vor cianură” sau “Păstraţi Apusenii curaţi. Salvaţi Roşia Montană!”.

Alba Iulia

O acţiune de protest similară a avut loc şi la Alba Iulia, unde aproximativ 100 de persoane au parcurs într-un marş mai multe străzi din municipiu scandând “Alba Iulia, trezeşte-te!” şi “Luptăm, murim, salvăm Roşia Montană”.

Protestatarii au purtat steaguri tricolore şi au afişat un banner de câţiva metri lungime cu mesajul “Opriţi proiectul minier de la Roşia Montană”.

De asemenea, unii dintre protestatari au purtat afişe sau pancarte cu mesaje precum “Nu dăm aurul din munţi pe cianuri şi bani mărunţi”, “Trădarea de ţară în aur se măsoară” sau “Indiferenţa ucide. Spuneţi NU proiectului de la Roşia Montană”.

Potrivit Jandarmeriei Alba, acţiunile de protest de la Alba Iulia şi Câmpeni au fost autorizate.

Cluj

Aproape o mie de persoane protestează, duminică seară, în centrul oraşului Cluj-Napoca, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, scandând “USL, PDL – aceeaşi mizerie” şi “Afară, afară, RMGC din ţară”.

Protestatarii s-au adunat, duminică, în jurul orei 17.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte cu inscripţiile “Suntem tineri si ne pasă, nicio mină în ţara noastră”, “Vă rugăm să ne scuzaţi, suntem tineri educaţi”, “Uniţi salvăm Roşia Montană de cianură” şi “Vrem natură, nu cianură”.

Iaşi

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, duminică după-amiază, în Piaţa Unirii din Iaşi, cerând stoparea proiectului minier de la Roşia Montană, participanţii pornind apoi în marş către Complexul studenţesc Tudor Vladimirescu

Proteste similare au fost anunţate duminică în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, Los Angeles, Washington, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena, Barcelona şi Bruxelles.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă