18.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Protest la CNA. Jucan: Pana de curent, ”făcătură” a Laurei Georgescu

VIDEO. Protest la CNA. Jucan: Pana de curent, ”făcătură” a Laurei Georgescu

Aproximativ 25 de persoane au protestat, miercuri, în fața Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), după ce în instituție a avut o pană de curent chiar în ziua anunțării sentinței în dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA.

Protestul a fost organizat de membrul CNA Valentin Jucan, care a spus că vrea ca instituția să funcţioneze în folosul românilor şi să nu mai deservească puteri politice.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/0b0923aa1df56c4940e6b1dfd906754b/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Protestul s-a desfăşurat între orele 11.00 şi 13.00, sub sloganul "CNA-ul doarme şi Laurei Georgescu (preşedintele CNA, n.r.) îi place tot mai mult să ne lase în pană de curent", fiind anunţat de Valentin Jucan pe contul său oficial de Facebook, conform Mediafax.

Jucan a chemat oamenii să vină la acţiunea sa "cu un bec, cu un cablu, cu o priză", astfel încât să o convingă pe Laura Georgescu să "nu mai lase CNA-ul fără curent, de fiecare dată când vrea să facă un abuz". "Sau pur şi simplu vino alături de mine să îi cerem demisia!", se spunea în anunţul făcut de Valentin Jucan pe Facebook.

Citește și: Motivele incredibile pentru care CNA nu analizează cazul Antena 3

Nici unul dintre ceilalţi zece membri ai CNA nu a participat la protestul organizat de Valentin Jucan. El le-a împărţit oamenilor prezenţi la acţiunea sa prelungitoare electrice, pe care erau lipite mesaje precum "Astăzi, puţini sau mulţi, vom cere o schimbare" şi "CNA trebuie să funcţioneze în interesul românilor!".

Valentin Jucan a spus că nu consideră întreruperea curentului pe 8 august ca fiind o coincidenţă.

"Acest episod cu întreruprerea curentului s-a mai întâmplat. Se va mai întâmpla probabil, dacă lucrurile nu se schimbă. A fost o simplă făcătură a preşedintelui Consiliului. Eu asta o consider având în vedere că a mai fost un episod care a fost demonstrat prin acte de la Enel că nu s-a întâmplat cu adevărat. Nu a fost o pură coincidenţă, cu atât mai mult cu cât aparatura, din nou după weekend, a fost modificată astfel încât să nu poată să înregistreze. S-a făcut acest gest pentru a împiedica această instituţie să-şi facă datoria", a susţinut Valentin Jucan.

Citește și: Narcisa Iorga: A mai fost o astfel de pană de curent, în luna iulie. Antena 3 a fost încurajată de CNA să încalce legea

Pe de altă parte, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat pentru presa prezentă la protestul organizat de Jucan că orice cetăţean are dreptul să protesteze. "Mi se pare un exerciţiu democratic la care are dreptul orice cetăţean, cu atât mai mult unul care, la Revoluţia din 1989, avea 7 ani şi a ratat momentul", a spus Laura Georgescu.

Ea a precizat că acuzaţiile pe care i le aduce Jucan în privinţa penei de curent nu sunt justificate. "Clădirea aceasta nu este în proprietatea CNA, ci a Parchetului General. Nu se raportează această instituţie la Enel în secunda în care au probleme (…) Şi dacă aş vrea să întrerup (curentul, n.r.), comanda nu este la mine, ci la Parchetul General şi a fost un incident anunţat, asumat de Parchetul General", a spus Laura Georgescu.

Totodată, Laura Georgescu a spus că CNA a fost anunţat de întreruperea curentului electric în zilele de 7 şi 8 august.

Citește și: Narcisa Iorga, despre cazul ”Plimbarea”: CNA nu a capturat emisiunile Antenei 3 de vineri, începând cu ora 17.00, din cauza unei pene de curent suspecte

Protestul lui Valentin Jucan a fost organizat după ce un alt membru al CNA, Narcisa Iorga, a scris pe blogul său, intitulat Despre audiovizual, că emisiunile Antenei 3 de vineri, 8 august (ziua în care s-a pronunţat instanţa în dosarul ICA, n.r.), începând cu ora 17.00, nu au fost înregistrate de CNA, pentru a fi analizate, din cauza unei pene de curent. "Monitorizarea va fi posibilă doar dacă Antena 3 va dori să pună la dispoziţie înregistrările de pe casetele martor. Refuzul se poate sancţiona doar cu o somaţie", a scris Narcisa Iorga.

Ea a precizat că CNA are monitorizări, începând din 4 august, pe modul în care Antena 3 a prezentat desfăşurarea procesului ICA.

Citește și: Băsescu: INS minte prin omisiune. Este a treia instituție care ”capotează” sub presiune politică, după Avocatul Poporului și CNA

De asemenea, Laura Georgescu a spus că CNA a primit peste 70 de reclamaţii privind modul în care Antena 3 a reflectat în emisiunile sale acest subiect. Unele sesizări vizează derapaje de limbaj, altele vizează mesajul "post confiscat", publicat pe ecran de Antena 3 după sentinţa în cazul ICA, iar altele se referă la modul în care Antena 3 ar fi făcut presiuni privind respectiva speţă din instanţă.

Întrebată dacă a discutat cu oameni politici şi cu premierul Victor Ponta despre acest caz, Laura Georgescu a spus că nu a discutat şi nu a fost sunată niciodată de nimeni pe nicio speţă. "Din cele 70 de sesizăr, 60 sunt pe formularul virtual (disponibil pe site-ul CNA, n.r.). Nu avem în atribuţii să verificăm persoanele care ne scriu", a spus Laura Georgescu.

Cele mai citite

Aerisirea in baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Președintele Iohannis a avansat în grad un general și doi colonei din SPP, pregătind, probabil, noua echipă de conducere

Prin decrete semnate de președintele Klaus Iohannis, un general de brigadă a fost avansat la gradul de general maior iar doi colonei au fost...

UE și-a dat acordul de principiu pentru relansarea unei misiuni civile a blocului la Rafah

Uniunea Europeană și-a dat luni acordul de principiu pentru relansarea unei misiuni civile a blocului la Rafah, un oraș din sudul Fâșiei Gaza, situat...
Ultima oră
Pe aceeași temă