6.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialMașină, șofer, ofițer și aghiotant de la SPP, la dispoziția cadidaților la...

Mașină, șofer, ofițer și aghiotant de la SPP, la dispoziția cadidaților la alegerile prezidențiale

Oficiali din SPP, citați de Mediafax, au transmis că asigură protecţia candidaţilor la funcţia de preşedinte al României, participanţi la alegerile prezidenţiale, aceştia beneficiind din partea Serviciului de maşină, conducător auto şi ofiţer aghiotant.

Astfel,  instituţia asigură, conform unei hotărâri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), protecţia „candidaţilor la funcţia de preşedinte al României, participanţi la alegerile prezidenţiale în turul I şi II”.

Biroul Electoral Central a validat, încă de la începutul săptămânii, dosarele depuse, în cursa pentru alegerile prezidenţiale, paisprezece candidaţi urmând a se confrunta la scrutinul din luna noiembrie.

Astfel, în cursa pentru alegerea Preşedintelui României participă Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL), candidaţii independenţi Monica Luisa Macovei, Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Viorel Meleşcanu, Elena Gabriela Udrea (Partidul Mişcarea Populară).

Pe buletinele de vot se vor regăsi, de asemenea, Cristian Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), William Gabriel Brînză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo) şi candidatul independent Gheorghe Funar.

Cele mai citite

Un nou bestseller cu extratereștrii

"Ciclul Vital Nouă," cel mai recent roman al Simonei Tănăsescu, îmbină realitatea cu ficțiunea. O nouă aventură pentru căutătorii de extratereștrii.   În "Ciclul Vital...

Henry Kissinger, unul dintre cei mai iluștri diplomați americani din ultimul secol a murit

Henry Kissinger, unul dintre cei mai iluștri diplomați americani a încetat din viață la vârstă de 100 de ani. Anunțul a fost...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...
Ultima oră
Pe aceeași temă