16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialProrectorul Universitatii Bacau, si student, si propriul indrumator

Prorectorul Universitatii Bacau, si student, si propriul indrumator

» Prorectorul Universitatii Bacau, Gabriel Lazar, este de aproape 4 ani student la institutia de invatamant pe care o conduce, iar printre profesorii care ii predau si il evalueaza se numara colegi de la catedra din care acesta face parte. Universitarul bacauan este si profesor indrumator al grupei de studenti in care el insusi este inscris.

Profesorul universitar doctor inginer Gabriel Lazar, prorectorul responsabil cu Cercetarea si Relatiile internationale la Universitatea Bacau, acum in varsta de 44 de ani, a redescoperit viata de student. Prorectorul este student in anul IV la cursurile cu taxa ale Facultatii de Inginerie, specializarea Ingineria si protectia mediului in industrie, a Universitatii Bacau, pe care o conduce. Printre profesorii care ii predau si il evalueaza la sfarsit de semestru se numara colegi de la catedra in care este membru: Catedra de Utilaje de Proces, Ingineria Mediului si Ingineria fizica.

In documentele Facultatii de Inginerie exista in dreptul studentului Gabriel Octavian Lazar, din grupa indrumata de profesorul dr. ing. Gabriel Lazar, observatia "inmatriculat in anul III decizie rector", si nici o medie. Rectorul Universitatii Bacau, Valentin Nedeff, a declarat ca nu stie sigur daca prorectorul este studentul institutiei bacauane de invatamant superior, in vreme ce prorectorul cu Cercetarea a afirmat ca a fost admis ca orice alt student, prin examinarea dosarului. Intrebat fiind, profesorul-student Gabriel Lazar spune ca nu cunoaste media cu care a incheiat semestrul I din anul IV. Codul de Etica al Universitatii Bacau, aprobat in iunie 2008 de rectorul Valentin Nedeff, precizeaza ca institutia "va urmari eliminarea conflictului de interese (…), prevenirea si combaterea oricarei forme de favoritism".

Prorectorul Gabriel Lazar sustine ca in cazul sau nu exista un conflict de interese. "Nu sunt in acelasi timp si student, si profesor. Iar indrumatorul nu preda, nu pune note, sunt indrumator la aceasta grupa din anul lor, I. In plus, m-am inscris in anul 2007, cand nu detineam functia de conducere. M-am inscris pentru ca am vrut sa ma familiarizez cu niste notiuni. Daca aveam nevoie de diploma, ma mutam la alta universitate. La vremea cand m-am inscris, mi s-a parut  o idee buna, care poate acum se dovedeste o greseala", a declarat prorectorul-student Gabriel Lazar. El spune ca, desi 2009 ar fi ultimul sau an ca student, nu este decis inca daca se prezinta sau nu la examenul de licenta, tocmai pentru ca "nu diploma a fost scopul".
Gabriel Lazar a absolvit in 1989 Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti, cu diploma de inginer fizician, iar din 1999 este doctor in Fizica Materiei Condensate, la Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi.

Cele mai citite

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă