17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialProgramul social initiat de "Bergenbier" se extinde in Blaj

Programul social initiat de “Bergenbier” se extinde in Blaj

ALBA. Programul “Protejeaza natura Blajului. Participa la reciclare!”, initiat de compania producatoare de bere “Bergenbier” in luna mai a acestui an, cu sprijinul Primariei municipiului Blaj (judetul Alba) si SC “Transport Weber” a inregistrat un mare succes in randul populatiei. Pe parcursul a 6 luni au fost colectate, pentru a fi trimise catre reciclare, peste 25 de tone de deseuri.
Modul in care populatia orasului a aderat la acest program i-a facut pe partenerii proiectului sa dubleze cantitatea de containere de reciclare, numarul acestora ridicandu-se la 30 incepand cu luna noiembrie. De aceasta data aportul material al partenerilor a fost egal, spre deosebire de momentul initierii actiunii, cand aportul “Bergenbier” a fost de 100 la suta.
“Programul-pilot initiat de “Bergenbier” in primul trimestru al acestui acestui an a devenit astazi un program de sine statator, o parte integranta a comunitatii blajene si un exemplu pentru Romania”, a declarat directorul general “Interbrew Romania”, Mihai Ghyka. Conform unui studiu realizat de Primaria Blaj in randul cetatenilor, la sfarsitul lunii octombrie peste 86 la suta dintre acestia cunosc programul si aproximativ 70 la suta au folosit containerele de selectare a deseurilor pentru a trimite spre reciclare plasticul, sticla si hartia.
De altfel, proiectul a fost distins cu “Premiul pentru reflectarea in mass-media a unei campanii sociale” in cadrul celei de a 4-a editii a Galei “Oameni pentru Oameni”, ce a avut loc pe 27 octombrie la Bucuresti.
“Bergenbier” participa activ la viata comunitatii din Blaj, fabrica de bere de aici fiind de 12 ani locul de munca a sute de locuitori, investitiile companiei ridicandu-se la 21,5 milioane euro in perioada 1994-2005.

Cele mai citite

Cătălin Drulă, președintele USR: Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar!

Președintele USR, Cătălin Drulă, atrage atenția că incompetența actualului Executiv ne costă și ne va costa scump. “Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar! Ieri,...

Ciucă, mesaj clar: “România nu poate fi intimidată de nimeni”

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost prezenți la târgul internațional Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024, acolo unde au examniat mai...

Creșteri de salarii fără număr pentru subordonații lui Grindeanu!

Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, a descoperit că în ograda sa există o instituție care are nevoie de o creștere consistentă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă