32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialProducătorul general al OTV, Doru Iuga, acuzat de implicare în şantajul legat...

Producătorul general al OTV, Doru Iuga, acuzat de implicare în şantajul legat de berea Redd’s

Doru Iuga, producător general al OTV, învinuit alături de Dan Diaconescu într-un caz de şantaj legat de berea Redd’s produsă de Ursus a venit, joi, la DNA, pentru a lua afla care sunt acuzaţiile care-i sunt aduse, scrie Mediafax.

Iuga, a spus că este acuzat, alături de Dan Diaconescu, de implicare în acţiunea de şantaj privind berea Reeds, el precizând şi că oficiali ai Ursus i-au cerut stoparea unei anchete jurnalistice, dar că le-a comunicat acestora că nu poate interveni.

La ieşirea din sediul DNA, Iuga a precizat că procurorii îl acuză de implicare într-un şantaj de 25 de milioane de euro la adresa companiei Ursus. El a spus că, din cele discutate în faţa procurorului, ar reieşi că banii ar fi fost ceruţi prin intermediul Dianei Klusch, director Corporate Affair în cadrul companiei Ursus Breweiser.

Directorul de programe şi-a susţinut nevinovăţia spunând că nu a avut niciun fel de legătură cu ancheta jurnalistică şi campania de presă derulată în 2009 de postul OTV împotriva berii Reeds produsă de compania Ursus.

În acest nou dosar, Dan Diaconescu este pus sub învinuire alături de jurnalistul Silviu Alupei, directorul postului OTV, Diana Voiculescu şi Doru Andrei Costin Iuga.

Toţi patru au fost citaţi, pentru joi, de procurorii anticorupţie. Avocatul Fenechiu a declarat că Voiculescu şi Alupei sunt în concediu de odihnă şi sunt plecaţi din Bucureşti.

Procurorii DNA, poliţia şi Jandarmeria au descins, marţi dimineaţă, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde au căutat probe legat de acest dosar. Percheziţiile au avut loc după ce Judecătoria Sectorului 1 a admis, luni, solicitarea DNA în acest sens.

Surse judiciare au declarat, marţi, că ar fi vorba despre un nou dosar de şantaj deschis pe numele lui Diaconescu, în care procurorii anticorupţie s-ar fi autosesizat în legătură cu o anchetă jurnalistică din 2009 a lui Alupei, legată de berea Redds produsă de Ursus.

Potrivit surselor citate, acea anchetă jurnalistică ar fi mascat de fapt un eventual şantaj la adresa companiei de bere.

Atunci, Silviu Alupei ar fi susţinut că berea Redds ar conţine anumiţi compuşi dăunători organismului deprinşi din procesul de fabricaţie motiv pentru care Ursus a şi retras această bere de pe piaţă timp de aproape un an.

În legătură cu aceste acuzaţii, procurorii au căutat un contract de sponsorizare sau o dovadă că de la societatea Ursus au plecat bani către societăţile lui Dan Diaconescu.

Conform aceloraşi surse, în perioada 6 – 13 august, Garda Financiară a efectuat un control de fond la toate societăţile patronate de Diaconescu, dar nu s-ar fi găsit nereguli. În schimb, în urma controlului Garda Financiară ar fi dispus ca Diaconescu să aducă actele contabile ale societăţilor pe care le deţine pentru perioada 2004 – 2008, ceea ce nu s-a întâmplat încă pentru că angajaţii acestuia sunt în concediu.

Un alt motiv pentru care Dan Diaconescu a fost citat la DNA, joi, este legat de studierea materialului de urmărire penală în cauzele în care este cercetat de mai mult timp.

Dan Diaconescu este cercetat alături de fostul realizatorul OTV Doru Pârv în legătură cu şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ. De asemenea, el mai este pus sub acuzare, tot pentru şantaj, alături de Mihai Ghezea, fost director al publicaţiei Atac la persoană. În aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era şi colaborator la OTV, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i o sută de mii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro.

Cele mai citite

NATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în “standby”, anunță Stoltenberg

NATO își trece mai multe focoase nucleare din starea de depozitare în cea de "standby", a anunțat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg,...

Selecționerul Ucrainei se declară învins: “România este o echipă bună”

Serhi Rebrov, selecționerul naționalei de fotbal a Ucrainei, a reacționat după înfrângerea suferită cu 3-0 împotriva României la debutul în Grupa E de la...

Se împart funcțiile de vârf la NATO și la UE. Nu apare vreo poziție disponibilă pentru Klaus Iohannis

Imediat după alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 se negociază funcțiile de vârf la nivelul Uniunii Europene, în paralel cu negocierile pentru postul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă