15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialProducătorul de lactate Tnuva vrea să se listeze la bursă

Producătorul de lactate Tnuva vrea să se listeze la bursă

Compania israeliană Tnuva Food Industries, care a ieşit anul trecut de pe piaţa românească a lactatelor, se pregăteşte pentru o posibilă listare la bursa de la Tel Aviv, scrie Mediafax.

Producătorul de alimente a fost evaluat, în discuţiile cu investitorii, la 8 miliarde şekeli (2,2 miliarde de dolari).

Producătorul de lactate discută cu mai multe bănci de investiţii, vizând listarea la Tel Aviv în primul trimestru al anului viitor, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.

Compania este controlată de fondul Apax Partners.

Sursa citată a precizat că Apax ar putea lua în calcul şi vânzarea Tnuva.

“Acţinarii Tnuva analizează diverse variante pentru îmbunătăţirea situaţiei companiei şi a structurii de capital, una dintre acestea fiind listarea”, a declarat pentru Bloomberg purtătorul de cuvânt al Tnuva.

Reprezentaţii Apax şi ai băncii de investiţii Clal au refuzat să comenteze.

Apax a preluat în 2007 o participaţie de 51% din acţiunile Tnuva pentru puţin peste un miliard de dolari, astfel că listarea companiei la o valoare de peste 2 miliarde de dolari ar marca un câştig dublu pentru fond.

La acest preţ, listarea Tnuva ar fi cea mai mare ofertă publică din ultimii trei ani în Israel.

Potrivit datelor Apax, produsele Tnuva ocupă 14% din spaţiul la raft în supermarketurile din Israel.

Tnuva a renunţat anul trecut la operaţiunile din România, deoarece nu erau profitabile, cu un cost de producţie prea ridicat pentru a putea concura pe piaţă. Fosta fabrică Tnuva din Popeşti-Leordeni a fost preluată de compania turcă Sutas, tranzacţie estimată la 10 milioane euro.

Compania israeliană a intrat pe piaţa românească în anul 2005, în parteneriat cu BERD, şi a investit aproximativ 60 milioane euro.

Cele mai citite

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...
Ultima oră
Pe aceeași temă