13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialProcesul Elena Basescu vs. Cancan, incheiat

Procesul Elena Basescu vs. Cancan, incheiat

Procesul in care Elena Basescu se judeca cu ziarul Cancan si editura care publica ziarul Tricolorul s-a terminat la Tribunalul Bucuresti, actiunea fiicei presedintelui fiind respinsa, miercuri, pentru ca nu s-a achitat taxa de timbru, informeaza Mediafax.

In iunie, instanta Judecatoriei sectorului 5 a decis ca ziarul Tricolorul sa publice sentinta in procesul intentat de Elena Basescu cotidianului Cancan, care a relatat, preluand un material din aceasta publicatie, tiparita de Editura Speranta, ca fiica cea mica a presedintelui s-ar fi drogat.

Judecatoria sectorului 5 a admis in parte cererea formulata de Elena Basescu si a obligat Editura Speranta sa publice, pe cheltuiala sa, considerentele sentintei (incepand cu paragraful "Analizand ansamblul materialul probator administrat in cauza …") si dispozitivul hotararii (primele trei alineate) in ziarul Tricolorul, in aceleasi conditii grafice, in aceeasi pagina si pe aceeasi pozitie in pagina ca in articolul "Ultima ora…" din numarul 2010 din 13 noiembrie 2007.

Totodata, instanta a respins celelalte cereri si pretentii ale Elenei Basescu, precum si cererea de chemare in judecata a ziarului Cancan si a jurnalistului care a semnat materialul preluat din Tricolorul.

Aceasta decizie a fost atacata cu apel, la Tribunalul Bucuresti, care a respins, miercuri, cererea din cauza neachitarii taxei de timbru.

Acest proces a inceput in noiembrie 2007, cand Elena Basescu a introdus, la Judecatoria sectorului 5 Bucuresti, o actiune civila fata de SC Editura Speranta SRL – care editeaza cotidianul Tricolorul – si fata de SC Can Can SRL, respectiv fata de autorii articolelor in care este acuzata ca se drogheaza cu cocaina, ea cerand daune morale de un leu.

Cele mai citite

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă