13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialProba Video face prima victimă la JO de vara de la Rio

Proba Video face prima victimă la JO de vara de la Rio

Aurelie Muller din (Franţa) câștigătoare inițial a locului doi în cursa de 10 km pe distanșă liberă la JO de vară a pierdut medalia de argint fiind descalificată, după ce şi-a busculat în timpul cursei o adversară.

Aceasta a acuzat-o pe sportiva din Hexagon că a încercat să o înece și imedat după finalul concursului a povestit ce s-a întâmplat.

În final Olandeza Shanon Van Rouwendaal a cucerit medalia de aur în proba feminină de înot 10 km în ape libere, desfăşurată luni în apropierea plajei Copacabana.

Vicecampioana mondială a fost înregistrată cu timpul de 1h 56min.32sec.1/10 la capătul acestei probe de maraton acvatic, reuşind să le devanseze pe italianca Rachele Bruni (1h56min.59sec.5/10) şi pe brazilianca Poliana Okimoto (1h56min.51sec.4/10), medaliate cu argint, respectiv bronz.

Franţuzoaica Aurelie Muller s-a clasat iniţiat pe poziţia a doua, însă a fost descalificată ulterior. Folosindu-se de proba video, arbitrii au decis că Aurelie a avut un comportament nesportiv.

"Sportiva din Franţa m-a băgat la fund. M-a ţinut şi nu m-a lăsat să pun mâna pe tabela de finish. Sunt fericită că judecătorii au luat decizia corectă", a spus la final Rachele Bruni, care a transformat bronzul în argint.

Decizia a promovat-o pe pe Poliana Okimoto, din Brazilia, pe locul 3, ea aducând astfel prima medalie olimpică din istoria Braziliei la această probă.

 

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă