12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPRIZONIERA FAMILIEI: Ţinută închisă 10 ani, BĂTUTĂ şi îndemnată să se SINUCIDĂ....

PRIZONIERA FAMILIEI: Ţinută închisă 10 ani, BĂTUTĂ şi îndemnată să se SINUCIDĂ. Cum a rezistat înainte să fie eliberată

O tânără a fost ţinută prizonieră timp de 10 ani în diferite camere întunecate ale unei case chiar de către tatăl său. Bărbatul o bătea constant şi a sfătuit-o să se sinucidă pentru a scăpa de teroare.

Baraa Melhem, în vârstă de 20 de ani, a fost eliberată de forţele de securitate palestiniene după ce o mătuşă de-a ei a anunţat poliţia, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Un purtător de cuvânt al poliţiei palestiniene, Adnan Damiri, a declarat că tânăra era într-o condiţie “deplorabilă” în momentul în care forţele de securitate au intrat în locuinţa tatălui său.

Tatăl său şi mama vitregă a tinerei, ambii cetăţeni israelieni, au fost predaţi autorităţilor din ţara lor şi se află acum într-o închisoare din Israel. Hassam Melhem (49 de ani) va fi judecat de către un tribunal din Israel, a susţinut purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld.

Baraa Melhem a povestit cum a fost bătută, înfometată şi lăsată să iasă afară din încăperile în care era închisă doar în miezul nopţii, pentru a face curăţenie. A primit din partea tatălui său şi a mamei sale vitrege numai o pătură, un radio şi o lamă de ras, ambii încurajând-o să se sinucidă.

“Nu-l urăsc pe tatăl meu, dar urăsc ce mi-a făcut. De ce a făcut asta? Nu pot să înţeleg”, a spus tânăra.

Ea locuieşte acum cu mama sa, Maysoun, care a divorţat de tatăl ei când Baraa avea 4 ani: “Aici este raiul. Pentru că ai fost întotdeauna liber, nu apreciezi asta. Dar pentru cineva ca mine, care a trecut prin suferinţa închisorii, acesta este raiul”, a precizat Baraa.

Tânăra a mărturisit că a reuşit să reziste atât de mult timp închisă şi terorizată datorită dorinţei de a vedea soarele, mărului pe care îl mânca în fiecare zi şi radioului pe care l-a primit acum 5 ani de la tatăl său. “Acesta este soarele? Acesta este soarele pe care l-am visat?”, le-a spus Baraa poliţiştilor după ce a fost eliberată. “Aceştia sunt oamenii pe care i-am auzit la radio?”, i-a mai întrebat tânăra pe poliţişti în momentul în care a zărit persoanele pe care nu a putut să le vadă niciodată.

Deşi a fost forţată de tatăl ei să renunţe la şcoală când era un copil, Baraa îşi doreşte să îşi continue studiile şi să devină psiholog, pentru a-i ajuta pe cei care au trecut prin experienţe asemănătoare cu cea a ei: “În fiecare casă, cineva suferă”, a susţinut ea.

Tânăra a precizat că nu vrea să se mărite niciodată: “Dacă violenţa pe care eu am experimentat-o a fost între tată şi fiică, ce se întâmplă între un bărbat şi o femeie? Nu, nu vreau să mă mărit niciodată”, a afirmat Baraa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă