24.5 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialPrimul asalt pentru CVM

Primul asalt pentru CVM

Primul turneu final din seria celor patru pentru desemnarea campioanei României la volei masculin nu a fost unul tocmai reuşit pentru CVM Tomis. Constănţenii au cedat două din cele trei întâlniri şi s-au depărtat la două puncte de fruntaşele Dinamo şi Remat Zalău.

Pentru a rămâne în lupta pentru titlu, Began şi compania vor fi nevoiţi să câştige toate meciurile programate în cel de-al doilea turneu final. Acesta este programat în Sala Polivalentă din Dej şi începe vineri. Înaintea turneului, echipa de pe litoral este pe locul trei în clasamentul grupei valorice I-IV, cu 13 puncte, în timp ce pe primul loc se află Remat Zalău şi Dinamo Bucureşti, ambele cu câte 15 puncte.

Pe ultimul loc se poziţionează gazdele de la Unirea Dej, cu 11 puncte. Constănţenii sunt conştienţi că, dacă vor pierde cel puţin unul din cele trei jocuri programate la Dej, şansele lor la laurii de campioni pentru a patra oară vor deveni mai mici. „Am pornit cu stângul în lupta pentru titlu. Şansele însă mai există, aşa că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a câştiga fiecare meci. Am demonstrat în sezonul regulat că putem învinge oricare din echipele calificate în faza aceasta a campionatului, astfel că nu este imposibil să ne impunem din nou. Avem nevoie de trei victorii în meciurile de la Dej, deoarece o nouă înfrângere ne-ar diminua serios şansele la un nou titlu”, a declarat căpitanul Tomisului, Radu Began. Tehnicianul CVM‑ului, rusul Viktor Sidelnikov, este nemulţumit de sistemul de desfăşurare a campionatului, cele trei partide consecutive ale unui turneu final punând în dificultate echipa sa. Rezervele, în opinia rusului, nu sunt la acelaşi nivel valoric cu titularii, astfel că în ultimul meci apare oboseala.

Primul adversar, cel mai dificil

În turneul de la Dej, CVM Tomis va avea acelaşi program ca în cel de la Bucureşti. Constănţenii vor întâlni în primul meci pe Dinamo, vineri, de la ora 19.00. A doua zi a turneului aduce în faţa constănţenilor pe gazda, Unirea Dej (sâmbătă, ora 16.30) pentru ca, în ultima zi a turneului CVM să dea piept cu revelaţia acestei faze a competiţiei, Remat Zalău (duminică, ora 19.00). În primul turneu, gruparea de la malul mării a reuşit să se impună doar în meciul cu Unirea Dej.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...

nu l-a și spălat, când l-a scos din mocirlă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a explicat de ce Partidul Național Liberal (PNL), care stă drepți, de ceva...
Ultima oră
Pe aceeași temă