20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul municipiului Piatra Neamţ reclamă peste 40 de avarii la reţeaua de...

Primarul municipiului Piatra Neamţ reclamă peste 40 de avarii la reţeaua de apă în ultimele două luni

Preşedintele PNL Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, primar interimar al municipiului, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este nemulţumit de numărul mare de avarii care apar la reţeaua de apă a oraşului, precum şi de timpul lung de remediere a problemelor, scrie AgerpresAcesta a subliniat că în ultimele două luni au fost înregistrate peste 40 de avarii la reţeaua de apă. 

“Situaţia a apărut din luna februarie când, din cauza bacteriei clostridium perfringens, s-a renunţat la sursa de captare de suprafaţă de la Vaduri şi se merge pe o singură sursă de captare, de la adâncime. Din acest motiv a crescut debitul şi presiunea pe magistrală şi au început să apară avarii. Toate străzile din oraş sunt ciuruite şi sunt perioade lungi în care cetăţenii nu beneficiază de apă. Suntem subiect în presa centrală şi am ajuns de râsul lumii”, a declarat primarul Dragoş Chitic. 

Edilul a cerut conducerii Consiliului Judeţean (CJ), în subordinea căruia se află compania de apă ApaServ, dar şi reprezentanţilor unităţii să prezinte urgent un plan de măsuri concrete care să înlăture aceste situaţii. 

“Constat că, în ultima perioadă, la Consiliul Judeţean nu se mai discută această problemă. Fac un apel public către Consiliul Judeţean şi către ApaServ să vină cu un program concret pentru a rezolva problema. Am discutat cu grupul consilierilor PNL din Consiliul Judeţean care, luni, va înmâna o adresă preşedintelui CJ prin care vrem să vedem planul imediat de măsuri concrete. Dacă nu sunt în stare să găsească o soluţie ar trebuie să plece acasă cu toţii”, a mai spus Dragoş Chitic. 

Cea mai gravă criză s-a produs în perioada 9-13 martie, atunci când municipiul Piatra Neamţ a rămas fără apă după avaria apărută la magistrala de aducţiune. Lucrările au fost greşite şi au fost reluate săptămâna trecută, fiind necesară întreruperea apei pentru două zile. 

Marţi, jumătate din municipiu a rămas fără apă circa cinci ore după ce o vană de la o altă magistrală s-a blocat. Situaţia s-a repetat şi joi când a apărut o altă avarie la magistrala de aducţiune a apei. 

Cele mai citite

Frank-Walter Steimeier: Legea fundamentală a Germaniei a fost ‘un mare dar’ după tirania regimului nazist

Legea fundamentală a Germaniei a fost 'un mare dar' după tirania regimului nazist, a declarat joi preşedintele Frank-Walter Steimeier, cu prilejul unei ceremonii la...

Dănuţ Coman și-a găsit echipă! Va conduce o fostă campioană a României

Dănuţ Coman este noul președinte al formației de ligă secundă C Argeş, după ce Consiliul Local Piteşti a aprobat propunerea făcută de primarul municipiului...

Lookman Ademola(t) recordul lui Leverkusen. Trofeul Europa League merge la Bergamo

Formația italiană Atalanta Bergamo s-a impus cu scorul de 3-0 în fața nemților de la Bayer Leverkusen și a cucerit în premieră trofeul Europa...
Ultima oră
Pe aceeași temă