22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul comunei Petrova, acuzat de deturnare de fonduri

Primarul comunei Petrova, acuzat de deturnare de fonduri

Primarul comunei maramuresene Petrova este acuzat de consilierii locali, Prefectura si o serie de institutii descentralizate ca a deturnat fonduri financiare pentru a plati preferential anumite persoane. Edilul Vasile Bilasco a fost reclamat de consilierii locali si cetateni la conducerea Institutiei Prefectului ca a impartit preferential ajutoarele de urgenta si cele sociale.
In urma unor verificari intreprinse de Corpul de Control al Prefecturii si altor institutii a rezultat ca primarul a distribuit ajutoarele de urgenta fara a tine cont de lege, defavorizand in mod intentionat unele persoane care ar fi trebuit sa beneficieze de acesti bani. El a acordat, anul trecut, ajutoare de urgenta la aproximativ 2.000 de locuitori din cei 3.000, cati are comuna.
Prefectura Maramures a sesizat ca Petrova detine un adevarat record la acordarea ajutoarelor de urgenta. Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, Alexandru Bondrea, a declarat ca edilul a deturnat, in 2006, suma de 18.900 de lei noi din categoria fondurilor speciale pentru plata altor servicii, iar acum se fac eforturi pentru recuperarea banilor.
Seful Curtii de Conturi din Baia Mare, Gheorghe Rus, a declarat ca politistii au efectuat o serie de cercetari in documentele Primariei din Petrova, dar pentru moment nu a fost comunicat nimic oficial. Reprezentantul institutiei de control a apreciat, insa, ca suma deturnata de primar ar putea ajunge la cateva miliarde lei vechi.
In schimb, Vasile Bilasco a negat ca ar fi dat bani preferential unor oameni din sat. Edilul a recunoscut ca a acordat fonduri financiare celor care au avut de suferit in urma calamitatilor naturale, iar in momentul care fondurile s-au epuizat, el a fost reclamat de cei nemultumiti.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă