15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialPrimarii USL din comune, supuşi presiunilor pentru validarea referendumului

Primarii USL din comune, supuşi presiunilor pentru validarea referendumului

 

Primarii USL din comune au norme de îndeplinit referitoare la prezenţa la vot. Ei ar fi primit de la centru instrucţiuni prin care li se cere inclusiv să-i ameninţe cu amenzi pe sătenii care nu merg la referendum.

În cadrul campaniei „din poartă-n poartă”, primarii USL din comune  trebuie să meargă pe la cetăţeni, chiar în ziua referendumului pentru demiterea preşedintelui, să-i urce în maşini şi să-i ducă la secţia de votare. Dacă refuză, cetăţenii ar putea fi ameninţaţi cu amenzi pentru gunoi, pentru că nu au curăţat şanţul de curgere, nu au dezinfectat toaleta sau pentru orice alt motiv convingător, spun sursele RL. „Am primit pentru fiecare familie câte un pachet de broşuri, cu pozele  oamenilor care spun fie că li s-a luat pensia, fie că au rămas fără serviciu sau fără asigurare de sănătate. Eu, ca primar, sunt obligat de şefii mei de partid să merg din poartă-n poartă, să le dau broşurile pe care să le explic; să le spun concetăţenilor mei  că, dacă nu pun stampila pe DA, înseamnă că sunt de acord ca acei oameni să nu-şi mai ia pensia sau să rămână fără medicamente sau serviciu. Dar cel mai tare m-a necăjit faptul ca sunt obligat să-i amendez pe cei care refuză să meargă la referendum”, a declarat un primar USL reporterilor RL.

Cu ce sunt ameninţati sătenii care refuză să meargă la referendum

Pretexte pentru amenzi la sate ar fi destule, spune primarul. „Că au aruncat gunoiul unde nu trebuie, că nu şi-au săpat şanţul, n-au văruit copacii sau că veceul nu e dezinfectat. Plus să le mai spun  altele, că nu le dau adeverinţe sau ajutorul social, ori le calculez impozite mai mari. Sunt multe lucruri cu care îi poţi ameninţa, însă eu nu am fost ales de oameni să le fac viaţa imposibilă, ci să-i ajut”, ne-a mai spus primarul. Ne-a recomandat şi alţi primari USL care ne pot  confirma cele susţinute de primar.

Normă de prezenţă la vot pentru primari

Bannere uriaşe sunt montate de-a lungul drumurilor satelor României unde tronează primarii USL, maşina primăriei dotată cu megafoane şi cu aparatură pentru  a populariza îndemnurile USL este plimbată de cel puţin 10 ori pe zi prin satele comunei.

Primarilor USL  li s-a dat şi normă de îndeplinit în duminica referendumului pentru demiterea preşedintelui: minimum 60% din cei trecuţi pe listele permanente TREBUIE scoşi la urne. Cine nu îndeplineşte planul nu primeşte fonduri de la judeţ, iar cine manifestă lipsă de loialitate faţă de USL  este ameninţat cu pedepse, spun sursele RL, care ne-au mai spus că există şi recompense pentru primarii de ţară care reuşesc să ducă la vot peste 60% din cei prezenţi pe liste: excursii în Grecia sau Turcia.

La instructajele de la judeţ, primarii USL au fost sfătuiţi să propună ca preşedinţi de comisii de la secţiile de votare „persoane de încredere, de preferat jurişti sau profesori, iar dacă aceştia nu sunt de încredere, pot fi nominalizate şi alte categorii”.

Primarii propun mai multe persoane pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte, iar apoi urmează o tragere la sorţi. „Tragem la sorţi, vorba vine, pentru că primarul alege de fapt. Numirile în plus sunt de formă”, spune un primar USL.

Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă