19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialPrimari din Argeş, audiaţi la DNA în dosarul lui Drăghici

Primari din Argeş, audiaţi la DNA în dosarul lui Drăghici

Mai mulţi primari ai unor localităţi din judeţul Argeş sunt audiaţi, luni, la DNA – Serviciul Teritorial Piteşti, în dosarul de corupţie deschis de anchetatori în urmă cu trei ani pe numele deputatului PSD Mircea Drăghici, anunţă Mediafax.

Procurorii DNA Piteşti audiază, luni, mai mulţi primari din Argeş, aceştia fiind chemaţi pentru a da declaraţii în dosarul deschis în 2011 pe numele deputatului PSD Mircea Drăghici.

Conform unor surse judiciare, unii dintre primari au calitatea de învinuiţi, principala acuzaţie la adresa lor fiind aceea de abuz în serviciu, după ce ar fi plătit din bugetele locale sume de bani către o firmă care le-a realizat strategia de dezvoltare pentru perioada 2007 – 2013.

Primul dintre edilii audiaţi luni a fost primarul comunei Budeasa Mare, Ion Ştefan. Acesta a declarat că audierile, care au început în jurul orei 10.00, au durat aproximativ o jumătate de oră şi că i s-a adus la cunoştinţă că care calitatea de suspect, pentru abuz în serviciu.

Primarul a explicat că în urmă cu câţiva ani, în mandatul trecut, a plătit pentru strategia de dezvoltare a localităţii puţin sub 5.000 de euro, către o firmă care a realizat strategia de dezvoltare a localităţii. Întrebat dacă se consideră vinovat de infracţiunea de care este acuzat, primarul comunei Budeasa a spus că nu.

De asemenea, întrebat cum ar proceda dacă ar putea să ia din nou decizia privind virarea banilor pentru strategia de dezvoltare a comunei pe care o conduce, primarul Ştefan Ion a răspuns: “Tot la fel”.

Potrivit lui Ion Stan, 54 de primari din judeţ ar avea legătură cu acest dosar.

Surse judiciare au declarat că la ora transmiterii acestei ştiri audierile continuă, edilii fiind programaţi pentru a da declaraţii până după ora 16.00.

În februarie 2011, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva deputatului Mircea Drăghici şi a preşedintelui CJ Argeş Constantin Nicolescu, într-un dosar care vizează atribuirea unor contracte pentru realizarea de studii de fezabilitate în mai multe localităţi.

Conform anchetatorilor, în urma intervenţiilor preşedintelui CJ Argeş şi ale deputatului Mircea Drăghici, SC E. P. C. SRL a încheiat contracte pentru realizarea unor studii de fezabilitate privind dezvoltarea locală cu 26 de consilii locale. De asemenea, s-a stabilit că majoritatea primarilor care au semnat contractele de prestări servicii erau membri PSD.

În noiembrie 2013, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Nicolescu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare într-un alt dosar, privind contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare, cu acte false, decizia nefiind însă definitivă.

Cele mai citite

Alertă cu bombă la bordul unui avion de pe Otopeni

O alertă cu bombă a fost raportată pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni, la bordul avionului Airbus 321 al companiei Fly One Armenia, care...

Nicolae Ciucă reacționează la declarațiile lui Ciolacu: “Ar trebui să aibă puţină smerenie”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut un mesaj tranșant pentru liderul social-democrat Marcel Ciolacu, vineri, după ce acesta a afirmat că PSD a câştigat...

Pot serviciile profesionale SEO să crească vizibilitatea online a afacerii tale?

Pentru că timpurile o impun, iar preferințele clienților merg într-o anumită direcție, nicio afacere nu va avea succes astăzi dacă nu va avea o...
Ultima oră
Pe aceeași temă