13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon: Un birou de legătură NATO la Chişinău...

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon: Un birou de legătură NATO la Chişinău nu este un demers binevenit pentru moldoveni

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, marți, la sediul NATO că deschiderea unui birou de legătură al forului internaţional la Chișinău “va crea impedimente în privința negocierilor pe problema transnistreană” și demersul nu este “binevenit” pentru cetățenii statului pe care îl conduce, citează Agerpres.

Dodon a făcut declarațiile la finalul întâlnirii cu Rose Gottemoeller, adjuncta Secretarului General al Alianței, alături de care a susținut o conferință de presă.

Cu privire la biroul de legătură al NATO la Chișinău, a cărui deschidere a fost stabilită pentru luna martie, oficialul alianței a subliniat că “nu e o baza militară, ci o misiune diplomatică derulată de civili”. “Nu vor fi trupe NATO în Moldova, a spus Gottemoeller, reamintind că multe programe ale NATO în Moldova au caracter civil și au fost cerute de guvernul țării.

Igor Dodon a avertizat că dacă biroul de legătură, față de care și-a exprimat mereu dezacordul, va fi deschis, așa cum s-a convenit, “vom reveni asupra acestui subiect și vom lua o decizie în interesul majorității cetățenilor din Republica Moldova”.

“Am venit cu propunerea și solicitarea de a nu ne grăbi cu deschiderea oficiului NATO la Chișinău, acest pas, la această etapă, va crea impedimente în Republica Moldova pe problema transnistreană. Dacă va fi luată decizia, întrucât acordurile au fost semnate, nu exclud să revenim asupra statutului acestui oficiu. Deschiderea nu e binevenită pentru cetățenii Republicii Moldova. Nu va majora și nu va asigura siguranța cetățenilor, mai mult seamănă cu o provocare la care s-au grăbit cei care se aflau la guvernare înaintea venirii mele în funcție”, a explicat Igor Dodon.

Cele mai citite

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...
Ultima oră
Pe aceeași temă