20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPresedintele CJ Mures, acuzat de discriminare etnica

Presedintele CJ Mures, acuzat de discriminare etnica

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita, este acuzat de discriminare etnica de catre vicepresedintele Uniunii Vatra Romaneasca, Florin Oproiescu. Acesta face referire la decizia CJ de evacuare a Uniunii din sediul sau national din Palatul Culturii din Targu-Mures.
Oproiescu sustine ca intre Vatra Romaneasca si CJ exista un adevarat “razboi al hartiilor” inca din anul 2005 si ca acest lucru a ajuns si pe mana Justitiei.
“Tradare, lasitate si discriminare. Discriminare in sensul in care s-au gasit solutii, stie foarte bine doamna Lokodi. Pentru Vatra Romaneasca nu s-a venit cu o alta solutie, nici macar nu s-a venit cu dorinta de a avea un dialog”, sustine Oproiescu.
Potrivit sursei citate, presedinta CJ nu a supus hotararii institutiei pe care o conduce decizia de evacuare a Uniunii din sediul Palatului Culturii si a realizat acest demers de una singura.
“Colegii consilieri au afirmat ca nu au avut cunostinta de cauza in aceasta privinta. Cei care dirijeaza hartiile in CJ nu au distribuit Comisiei de Invatamant aceasta hartie”, a adaugat vicepresedintele.
Deocamdata, liderii Uniunii Vatra Romaneasca nu au de gand sa paraseasca spatiul alocat in incinta Palatului Culturii si sustin ca vor pleca doar in momentul in care li se va pune la dispozitie un alt spatiu de functionare.
In replica, presedinta Consiliului Judetean, Lokodi Emoke, a afirmat doar ca va lasa Justitia sa decida.

Cele mai citite

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă