13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, cercetat în libertate

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, cercetat în libertate

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, îşi va petrece sărbătorile pascale în familie, după ce judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis că va fi cercetat în libertate. Rusu este acuzat de luare de mită şi folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, însă nu a fost considerat un pericol public, la fel cum a fost catalogat şi fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Ioan Andreica. Acestuia procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţii de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de influenţă sau dare de mită.

Închişi, doar 24 de ore

Alături de cei doi, alţi patru învinuiţi, şoferul lui Andreica şi trei oameni de afaceri vor fi, de asemenea, cercetaţi în stare de libertate, însă cu toţii au interdicţia de a părăsi ţara în următoarele 30 de zile. Cei şase învinuiţi au fost reţinuţi în ultima săptămână a lunii martie pentru 24 de ore, dar au fost eliberaţi la încheierea respectivului termen. Procurorii DNA au făcut recurs la decizia Tribunalului Bucureşti, care a motivat hotărârea prin faptul că acuzaţiile nu au fost probate cu dovezi şi, după o amânare de o săptămână, a decis, miercuri, ca toţi învinuiţii să fie cercetaţi în stare de libertate.

 

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă