1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialPreședintele Beninului anunță trimiterea a 800 de soldați în cadrul forței regionale

Președintele Beninului anunță trimiterea a 800 de soldați în cadrul forței regionale

Președintele Beninului, Thomas Boni Yayi, care l-a primit sâmbătă pe omologul său nigerian Muhammadu Buhari, a anunțat trimiterea a 800 de militari în cadrul noii forțe regionale însărcinate cu combaterea grupării islamiste Boko Haram, relatează AFP.

Muhammadu Buhari, care a fost învestit la 29 mai, se confruntă cu un val de violențe islamiste sângerose pe teritoriul țării sale. Peste 800 de persoane au fost ucise în nord-estul Nigeriei în decurs de două luni. Acest val de violențe s-a extins în Ciad și în Camerun, afectate de asemenea, în ultimele săptămâni, de atentate sinucigașe.

După o vizită în Camerun, la începtuul acestei săptămâni, pentru convorbiri privind lupta împotriva grupării islamiste, președintele nigerian s-a aflat sâmbătă la Cotonou unde a participat la manifestările prilejuite de aniversarea a 55 de ani de la independența Beninului alături de Thomas Boni Yayi.

Beninul își mărturisește 'solidaritatea sa' cu 'frații săi de arme' din regiune 'prin trimiterea unui contingent de 800 de bărbați (…) pentru a-i combate definitiv pe cei în afara legii', a declarat Boni Yayi presei, la încheierea întrevederii cu Buhari.

Forța de intervenție comună multinațională (MNJTF), la care urmează să participe Nigeria, Niger, Ciad, Camerun și Benin, are 8.700 de soldați și va avea sediul la N'Djamena, în Ciad potrivit Agerpres.

Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă