37.1 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăSpecialPreşedinte ANAT: Turiștii din stațiunile turcești nu au fost afectați de lovitura...

Preşedinte ANAT: Turiștii din stațiunile turcești nu au fost afectați de lovitura de stat eșuată

Turiștii români care se află în stațiuni turcești nu sunt afectați de lovitura de stat eșuată, care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Turcia, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, pentru News.ro.

„În Antalya şi Bodrum totul este sub control, vacanţele se desfăşoară normal”, a afirmat Alin Burcea.

Potrivit acestuia, numărul turiştilor care au mers în Istanbul, după atentatul de pe Aeroportul Ataturk este redus.

Citește și: FOTO+VIDEO. Bilanțul loviturii de stat eșuate, în Turcia: 194 morți, peste 1.500 de militari, arestați. Erdogan face apel la oameni să iasă din nou în stradă: O nouă lovitură de stat ar putea avea loc oricând

„După atentatul de la aeroport, nu prea mai sunt turişti în Istanbul, poate 100-150. Ei sună la Consulat. Deocamdată frontierele sunt închise, cele terestre, cu Grecia şi Bulgaria”, a precizat şeful ANAT.

În plus, el a dat asigurări că zborurile programate pentru sâmbătă spre Antalya (4 din Bucureşti, 1 din Cluj-Napoca, 1 din Iaşi) sunt operate fără probleme. Pe contul de Facebook al patronatului se precizează că peste o mie de turişti români din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi au plecat sâmbătă către Antalya cu curse charter şi că zborurile spre Antalya se desfăşoară normal.

„Zborurile spre Antalya se desfăşoară după programul stabilit. Niciun charter nu este anulat”, se arată în anunţul ANAT.

Citește și: VIDEO. Lovitura de stat din Turcia, în 90 de secunde + CRONOLOGIA evenimentelor de vineri noaptea

TAROM a anulat zborul de sâmbătă dimineaţă către aeroportul Ataturk din Istanbul, de la ora 8:35, existând posibilitatea să îl anuleze şi pe cel de după-amiază, programat pentru ora 16:25, întrucât la aeroportul din Istanbul nu există poliţia de frontieră şi nici controlori de trafic aerian.

Peste 1.100 de persoane au fost rănite şi 90 ucise în cursul tentativei de lovitură de stat din Turcia, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, controlată de stat. Peste 1.500 de persoane ar fi fost arestate în urma tentativei de lovitură de stat.

O tentativă de lovitură de stat pare să fi eşuat în Turcia sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, după ce un număr impresionant de oameni au răspuns apelului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de a ieşi în stradă pentru a-l susţine, relatează Reuters.

Citește și:  Lista zborurilor ANULATE spre Turcia

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă