17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Francois Hollande efectuează, marți, o vizită oficială în România. Programul oficial...

Președintele Francois Hollande efectuează, marți, o vizită oficială în România. Programul oficial al întrevederii cu Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis îl primește, marți, pe omologul său francez, Francois Hollande, la București, informează Palatul Elysee, cât și purtătorul de cuvânt al șefului statului.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a prezentat, duminică, programul vizitei lui Hollande în România. Astfel, la ora 9.00, președintele Klaus Iohannis îl va primi pe Francois Holland, la Palatul Cotroceni, iar convorbirile vor fi urmate de declarații comune de presă. Dobrovolschi a adăugat că cei doi oficiali vor face, apoi, o vizită la centrul de cercetare de la Măgurele, unde vor fi semnate acorduri în domeniul educației și cercetării.

La ora, 12,00, a precizat Dobrovolschi, cei doi șefi de stat vor participa la Forumul Economic „Parteneriatele franco-române de viitor".

„Este un forum important în care trebuie să analizăm puțin relația dintre Franța și România din acest punct de vedere. Franța este al patrulea partener comercial al României și al cincilea investitor. Obiectivul comun al acestei vizite de stat este necesitatea de a întări parteneriatul strategic între România și Franța și, evident, aprofundarea dialogului bilateral", a precizat purtătorul de cuvânt.

Mădălina Dobrovolschi a punctat că cei doi președinți vor discuta și despre regândirea proiectului european. „Cei doi șefi de stat vor discuta despre ceea ce se întâmplă în acest moment cu regândirea proiectului european, viziunea pentru reconstrucția acestui proiect european, ceea ce se întâmplă după momentul Brexit. Un lucru important este că România și Franța pot contribui împreună, dar și substanțial la discuțiile care vor avea loc la summitul de la Bratislava, pe 16 septembrie", a mai spus Dobrovolschi.

În perspectiva vizitei lui Francois Hollande în România, Guvernul României a adoptat, joi, trei documente care stabilesc măsuri pentru organizarea sezonului cultural România — Franța 2018, program cultural bilateral dedicat celebrării Centenarului României Moderne, precum și pentru dezvoltarea colaborării în domeniile educației și mediului.

 
Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă