23.9 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialPresa franceză, despre premierul desemnat: Băsescu şi-a numit RIVALUL prim-ministru

Presa franceză, despre premierul desemnat: Băsescu şi-a numit RIVALUL prim-ministru

Desemnarea lui Victor Ponta ca premier a stârnit un val de reacţii în presa internaţională, care aminteşte despre rivalitatea declarată dintre prim-ministru şi actualul preşedinte, Traian Băsescu.

Astfel, cotidianele centrale din Franţa scriu că, după victoria covârşitoare a USL la alegerile legislative din 9 decembrie, preşedintele Traian Băsescu a fost nevoit să îl numească premier pe Victor Ponta.

Preşedintele român Traian Băsescu l-a desemnat, luni, pe rivalul său, Victor Ponta, să formeze un nou guvern, scrie publicaţia franceză LePoint.fr: ”Preşedintele a dat de înţeles de mai multe ori că nu îl va numi premier pe Victor Ponta, pe care îl consideră mitoman şi pe care îl acuză de un discurs dublu în ce priveşte relaţia pe care România o are cu spaţiul european”.

Şi Le Nouvel Observateur scrie despre ”rivalitatea” Ponta – Băsescu şi subliniază că cei doi politicieni încearcă să ”coabiteze”: ”Coabitarea între aceştia se anunţă agitată, deşi Ponta a dat asigurări că a îngropat securea războiului şi că lucrează fără probleme cu Traian Băsescu, al cărui mandat de preşedinte se va încheia la sfârşitul lui 2012”.

Principalul cotidian francez, Le Monde, aminteşte despre victoria ”covârşitoare” a ”coaliţiei de stânga USL”, dar şi despre desemnarea lui Victor Ponta pentru un nou mandat la Palatul Victoria:”Coaliţia de centru-stânga din România a câştigat detaşat alegerile legislative din 9 decembrie, preşedintele Traian Băsescu, duşmanul declarat al USL, a suferit astfel o grea învingere”.

Citeşte şi: Presa internaţională: Preşedintele Traian Băsescu şi-a desemnat RIVALUL în funcţia de premier

Presa spaniolă: Desemnarea lui Ponta sau întoarcerea României pe drumul cel bun

Cele mai citite

Maneliștii au confundat amazoanele cu specia venită din Jungla Amazoniană

Ilustrație: Marian Avramescu Senatoarea cu SOS, dar lipsită de bun gust, Diana Șoșoacă, a demonstrat ceea ce se specula de mult timp despre ea:...

Tandemul militar Covaliu-Boroi a „tocat” și „îngropat”, în 7 ani, peste 145.000.000 de euro de la COSR

De aproape opt ani de zile, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este feuda tandemului militar-comisar șef de poliție Mihai Covaliu-președinte și colonelul...

Ana Bogdan, în turul al treilea la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe finalista din 2021

Tenismena română Ana Bogdan s-au calificat în runda a treia a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în...
Ultima oră
Pe aceeași temă