15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPresa argentiniană avansează nume în locul lui Maradona la conducerea tehnică a...

Presa argentiniană avansează nume în locul lui Maradona la conducerea tehnică a naţionalei

Presa argentiniană califică drept iminentă plecarea selecţionerului Diego Maradona, după o reuniune tensionată ce a avut loc între preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotba (AFA), Julio Grondona, şi fostul fotbalist, făcând deja speculaţii privind identitatea noului antrenor.

Potrivit AFP monitorizată de Mediafax, o decizie privind viitorul lui Maradona, care a preluat naţionala Argentinei în octombrie 2008, va fi luată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al AFA, ce va avea loc în această seară.

Potrivit presei argentiniene, Grondona s-a întâlnit, luni, cu Maradona şi a discutat aprins cu acesta timp de aproximativ două ore, reuniunea încheindu-se în momentul în care preşedintele AFA i-a cerut selecţionerului să renunţe la cel puţin cinci din membrii stafului său tehnic, printre care se numără secunzii Alejandro Mancuso şi Hector Enrique.

Diego Maradona a anunţat, luni, după întâlnirea cu Grondona, că doreşte să rămână în funcţie, dar nu acceptă înlocuirea asistenţilor pe care i-a avut la Cupa Mondială din Africa de Sud, unde echipa sa a fost eliminată, în sferturile de finală, de Germania, scor 0-4. “Am dorinţa de a continua, pentru că am vorbit cu jucătorii şi am susţinerea lor. Însă, dacă federaţia «se atinge» de secundul meu sau de masorul meu, plec”, a declarat Maradona la postul America TV.

Presa argentiniană susţine că este iminentă plecarea lui Maradona şi evocă cu insistenţă numele lui Alejandro Sabella drept posibil succesor al lui Maradona. Antrenor al echipei Estudiantes (55 de ani), Sabella a câştigat cu această formaţie Copa Libertadores şi Liga Campionilor din America de Sud în 2009.

Printre posibilii succesori se mai află Miguel Angel Russo, antrenor la Racing Club, Sergio Batista, selecţionerul echipei “under 20” a Argentinei, şi Carlos Bianchi, preferat de fani, dar nu şi de Grondona.

Cele mai citite

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă