11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul israelian, Benjamin Netanyahu, a solicitat închiderea agenţiei ONU care ajută refugiaţii...

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a solicitat închiderea agenţiei ONU care ajută refugiaţii palestinieni

Șeful Executivului din Israel, Benjamin Netanyahu, a solicitat, duminică, închiderea agenţiei ONU care ajută milioane de refugiaţi palestinieni, acuzând organizaţia de instigare anti-israeliană şi menţionând că a transmis mesajul către ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, informează site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.

În observaţiile publice adresate Cabinetului său în cadrul reuniunii săptămânale, Netanyahu a declarat că UNRWA a perpetuat, mai degrabă decât a rezolvat, problema refugiaţilor palestinieni şi că incitarea anti-israeliană a fost răspândită în instituţii publice, inclusiv în şcoli.

"Este timpul ca UNRWA să fie desfiinţată şi îmbinată cu Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. I-am transmis lui Nikki Haley (n.a. – ambasadorul american la Naţiunile Unite) că este timpul ca ONU să reexamineze existenţa UNRWA", a spus premierul israelian.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al organizaţiei umanitare susţine că desfiinţarea ar duce la "transformarea a două miioane de oameni din Fâşia Gaza în susţinători ai Stat Islamic".

Agenţia Naţiunilor Unite de ajutor şi lucrări pentru refugiaţii palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) a fost înfiinţată în 1949 şi susţine că ajută în prezent aproximativ cinci milioane de refugiaţi palestinieni din Orientul Mijlociu.

Statele Unite ale Americii, principalul aliat al Israelului, a fost cel mai mare donator al UNRWA în 2016, furnizând 368 milioane de dolari.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă