17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecial#Colectiv: Cîmpeanu, despre pacienţii externaţi: Există riscul de a se întoarce în...

#Colectiv: Cîmpeanu, despre pacienţii externaţi: Există riscul de a se întoarce în spital

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a explicat, vineri, că o parte dintre victimele incendiului din Colectiv, care au fost externate săptămâna aceasta, s-ar putea întoarce în spital, din cauza afecţiunilor la nivelul căilor respiratorii.

Cîmpeanu, care a vizitat vineri Spitalul Grigore Alexandrescu, şi-a exprimat regretul pentru tragedia petrecută vinerea trecută, în clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 200 au fost rănite. El s-a declarat impresionat “de curajul şi de abordarea” supravieţuitorilor minori internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu. 

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, prima declarație după propunerea ca premier interimar

Totodată, el a lăudat profesionalismul medicilor români şi a oferit asigurări privitoare la standarde ridicate ale secţiilor de urgenţă, ce pot fi comparate cu cele din multe spitale occidentale. 

“Există, în sistemul sanitar românesc, atât competenţa, cât şi disponibilitatea, în plan medical, pentru acoperirea acestor situaţii. Apreciez modul în care sistemul medical românesc face faţă, atât profesionalismul medicilor, cât şi condiţiile din spitale”, a declarat premierul interimar.

Citeşte şi: UPDATE 18.00: Starea răniţilor de la Colectiv, la şase zile de la incendiu

În ceea ce priveşte incendiul de la fabrica de pâine din Braşov, care a avut loc joi seara, “fortele existente la faţa locului pot face faţă”, a spus premierul interimar. 

Ministrul demisionar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost numit, joi, premier interimar de preşedintele Klaus Iohannis, ca urmare a demisiei de miercuri a premierului Victor Ponta. 

Citeşte şi: Cele patru controverse din jurul primului-ministru interimar, Sorin Cîmpeanu

În dimineaţa zilei de miercuri, premierul demisionar Victor Ponta şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone au demisionat, după ce mii de oameni au ieşit marţi seara în stradă, în semn de protest pentru tragedia de vinerea trecută, din clubul Colectiv, în urma căruia 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 200 de persoane au fost rănite. În prezent, 127 de persoane sunt internate în spitalele din Capitală, dintre care 65 de persoane sunt în stare critică şi gravă.

Citeşte şi: Premierul Victor Ponta a demisionat. Primele reacţii și propuneri

 

Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă