33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialPremierul Belgiei a surzit parțial în urma unui pocnet de pistol care...

Premierul Belgiei a surzit parțial în urma unui pocnet de pistol care a dat startul unei curse de atletism

Premierul belgian Charles Michel a suferit o ''surditate parțială'' duminică, după un foc de pistolet tras de sora regelui Belgiei la startul unei curse de alergare, informează AFP citată de Agerpres.

Premierul Charles Michel a fost nevoit ''să renunțe la o activitate publică în Parlament'' marți dimineață pentru a face un examen medical, a explicat pentru AFP Frederic Cauderlier, purtătorul de cuvânt al șefului Guvernului.

Primul ministru și-a reluat totuși agenda ''în mod normal'' marți după-amiază, a precizat purtătorul de cuvânt, după ce a renunțat la unele angajamente din motive medicale.

Charles Michel se afla în dreapta prințesei Astrid când aceasta a marcat, la ora locală 10,00, cu un pistolet specific, startul cursei de 20 km de la Bruxelles, care a reunit circa 40.000 de participanți.

Fotografiile oficiale îl arată pe primul ministru belgian făcând o grimasă în momentul startului.

Pocnetul a avut un efect ''foarte deranjant'' pentru el, a precizat Frederic Cauderlier, care evocă drept o consecință imediată ''o surditate parțială'' și ''un țiuit'' în ureche. Purtătorul de cuvânt a refuzat să dea mai multe detalii despre starea de sănătate a primului ministru ''pentru a păstra intimitatea acestuia''.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă