12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPremiera Madama Butterfly, pe scena Operei timisorene

Premiera Madama Butterfly, pe scena Operei timisorene

In avanpremiera Anului International Puccini, care va fi celebrat in 2008 si va marca 150 de ani de la nasterea compozitorului italian, Opera Nationala Romana din Timisoara prezinta, in premiera, la sfarsitul acestei luni, premiera operei Madama Butterfly si opera Boema.
Bazata pe o povestire de John Luther Long si o piesa de David Belasco, Madama Butterfly va fi prezentata pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara, in zilele de 26 si 28 octombrie, de la ora 19.00. Noutatea absoluta este faptul ca spectacolul va fi cantat integral in limba italiana – de catre corul si orchestra Operei Nationale din Timisoara – fiind tradus in limba romana. Costul biletelor este rezonabil, cel mai scump loc putand fi cumparat cu maxim 30 de lei.
Potrivit asistent manager Florin Emilian Branzei, regia artistica, decorurile si costumele poarta semnatura lui Mario DE Carlo, din Italia, iar conducerea muzicala a spectacolului este asigurata de maestrul David Crescenzi, de asemenea, din Italia. Distributia este si ea una de exceptie. Alaturi de artistii romani Carmen Gurban, Liliana Matei Ciuca, Narcisa Brumar, Dan Pataca, Cristian Balasescu, Cosmina Borlovan, Alexandru Moisiuc, Cristian Rudic si Marius Iuliu Mare, pe scena din capitala Banatului vor mai evolua si italianul Giancarlo Monsalvi.
Tot in italiana va fi cantata si opera Boema, un spectacol montat pe aceeasi scena, in data de 31 octombrie, de la ora 19. Boema va fi pusa in scena de corul, orchestra si ansamblul de balet al Operei Nationale Romane din Timisoara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă